PROPOSTES

Les propostes culturals de febrer 2024

Recomanacions de teatre, música i cinema per aquest mes de febrer.

per Joan Morros, Joana Vilar i Jordi Casas, 9 de febrer de 2024 a les 10:35 |

Teatre

‘L’illa deserta’, una bona comèdia

Joan Morros

Quantes vegades ens hem preguntat que ens enduríem a una illa deserta? Els protagonistes de L’illa deserta, el nou text de Marc Artigau, s’ho pregunten en diferents ocasions al llarg de l'obra que es podrà veure en doble funció el dissabte 24 de febrer. El més important d’aquesta comèdia no és la pregunta sinó tot el que s’amaga darrere de la qüestió i, sobretot, tot el que la recerca d’una resposta explica de les nostres vides. A part de mantenir el somriure permanent, l'obra aconsegueix arribar al fons de l'ànima i tocar la fibra sensible perquè explora amb duresa i tendresa tota una vida, que és la vida dels dos protagonistes, el manresà Miki Esbarbé i l'actriu Maria Rodriguez, però que també podria ser la vida de cadascun de nosaltres. No us la perdeu!

Música

Febrer carregat

Joana Vilar


És el més curt de l’any, però arriba carregat de música a Manresa. Començant per dos concerts dirigits al públic jove: El Kanka, divendres dia 9, i la Ludwig Band, dissabte dia 10. Tots dos actuaran a la sala gran del Kursaal. Diumenge dia 11, el duet bagenc Aixopluc presentarà el seu espectacle Pa d’arrels a l’Espai Plana de l’Om. Seguint amb la programació del Kursaal, dimecres 14 hi podrem gaudir d’un homenatge a Núria Feliu interpretat per la Big Band de Granollers; dijous 15, la cantautora de Santpedor Anaïs Vila hi presentarà el seu últim àlbum; i per últim, dijous 22 de febrer, Gemma Humet farà l’últim concert de la programació musical de febrer al Kurssaal. Pel que fa al Voilà, aquest mes faran tres concerts tribut: a Joaquín Sabina, dijous 15; Luz Casal, divendres 23; i Ducan Dhu, dijous 29.
 

La Ludwig Band

 

Cinema

Un western gallec i feminista

Jordi Casas

El febrer és temporada de premis cinematogràfics amb els Gaudí i Goya, i la programació de Cineclub Manresa comptarà amb títols nominats a aquests guardons. L'endemà de la gala dels Goya, el diumenge 11 de febrer, a les 18.30 h, es projectarà a la Plana de l'Om O corno, pel·lícula nominada a millor actriu revelació i que hauria merescut més nominacions. On sí que va triomfar va ser al Festival de Sant Sebastià, per convertir-se en la primera producció parlada en gallec que s'enduia la Concha de Oro a la millor pel·lícula. Jaione Camborda dirigeix aquest film, proper al western, sobre una mariscadora i llevadora ocasional que ha de fugir de la Galícia de 1971 després d'un fet inesperat. La ballarina Janet Novás hi debuta com a actriu amb una interpretació sublim.

 
 

 
Participació