FA 25 ANYS

Fòrum rehabilitava el barri vell

El número de gener de 1999 de la revista publicava el reportatge central El nucli antic lluita per superar la degradació, en un moment en què la societat municipal Foment de la Rehabilitació Urbana de Manresa SA (Forum) s’havia proposat potenciar la rehabilitació del barri vell, amb intervencions directes i mitjançant ajuts a particulars.

per Jaume Puig, 12 de gener de 2024 a les 11:17 |


Alguns professionals, com l’arquitecte Miquel Àngel Prunés o l’interiorista Josep M. Roma opinaven que s’havia actuat tard i massa a poc a poc. El reportatge també mostrava rehabilitacions recents, com la Fàbrica Balcells, que havia d’acollir el Conservatori de Música, o la casa Suanya al carrer d’Urgell.

 

La Viagra posava tema a la Innocentada

El dia 24 de gener, el Conservatori acollia la darrera representació d’Erectina-3000 (afrodisíac viril), la 42a Innocentada, amb guió d’Agustí Soler-Mas i direcció de Clara del Ruste i Jordi Purtí. El dia 8 havia tancat portes el quinzè Campi qui Jugui, per on havien passat 15.000 infants. El dia 17, l’hotel Pere III acollia l’Escola d’Hivern del PP a Catalunya i l’endemà Antoni Arderiu, president del PP local, interposava un contenciós administratiu contra el pressupost per a 1999. I el dia 23 El Galliner organitzava unes jornades de debat, que acabaven amb la proposta de fer un nou teatre Kursaal al solar de l’existent, del qual es mantindria la façana.

 Participació