PROPOSTES

Les propostes culturals de gener 2024

Recomanacions de teatre, música i art per aquest mes de gener.

per Joan Morros, Joana Vilar i Maria Camp, 5 de gener de 2024 a les 10:30 |

Teatre

La Plaça del Diamant

Joan Morros

El primer plat fort de la nova temporada de teatre al Kursaal arribarà els dies 20 i 21 de gener. Es tracta d'una nova versió del clàssic de Mercè Rodoreda, La plaça del Diamant. En aquesta ocasió, el muntatge és una producció del Teatre Nacional de Catalunya dirigida per Carlota Subirós i amb dramatúrgia de Ferran Dordal. Si al Kursaal ja havíem vist una versió amb tres colometes: Mercè Pons, Montserrat Carulla i Rosa Renom, i una altra amb Lolita Flores com a única intèrpret, ara és agradablement sorprenent que el paper de Natàlia, la Colometa, el representin deu actrius, amb l’afegit de la música en directe de Clara Aguilar. Un muntatge que, a diferencia dels anteriors, se sosté sobre quatre pilars: la paraula, la música, l'escenografia i el moviment.

Música

Clàssica i swing

Joana Vilar


Aquest mes de gener arriba al Kursaal El Pessebre, l’obra de Pau Casals i Joan Alavedra que presenta un clam per la pau interpretat per l’Orquestra de Cambra de Vic i l’Orquestra Terres de Marca, amb quatre cors de la Catalunya Central i solistes de renom, el diumenge 14 de gener, a les 18 h. El mateix espai també ens ofereix els concerts del solsoní Eduard Gener el dia 19, a les 20 h, que presenta el seu disc Swing de comarques (Jezz, 2022), i del grup de gòspel Barcelona Gospel Messengers, una de les bandes participants al concurs de TV3 que ja està fora de graella Oh Happy Day, el dia 26, a les 20 h. I pel Voilà hi passarà Guiu Cortés, cantant d’El Niño de la Hipoteca, en solitari, el divendres 19 de gener, a les 21 h.
 

 

Art

Tres artistes de casa

Maria Camp

Encetem l’any amb tres exposicions d’artistes de Manresa i el Bages. Comencem al Cercle Artístic de Manresa, on fins al 12 de gener podreu veure la ja tradicional mostra de Petit format, en què, any rere any, membres de l’entitat exposen una obra creada amb el mateix suport i les mateixes dimensions. A la Casa Lluvià hi trobareu l’exposició Màcules, una sèrie pictòrica de Jordi Soldevila i Segura, que neix de l’observació dels terres de la ciutat per on circulem i sovint ens passen desapercebuts. La  podreu visitar fins al 20 de gener. I a l’Ateneu Popular de Ca la Teia, de Santpedor, hi podreu visitar fins al 27 de gener Passions, de Ferran Serra i Ferrer. Una selecció del seu treball pictòric, de caire hiperrealista i amb un domini de la tècnica caracteritzat per la minuciositat i el perfeccionisme del traç. 


 

 
Participació