EDITORIAL D'EL CUL DEL POU

Silenci, es roda

La Plana de l’Om es converteix en París en un anunci de Toyota

per El Pou, 14 de desembre de 2023 a les 12:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de desembre de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
No hi ha mes que no es assabentem del lloguer d’algun indret de Manresa per a algun projecte audiovisual. Com si es tractés del Monopoly, la Film Office ja té tarifada tota la ciutat per acollir els rodatges d’anuncis, sèries i pel·lícules. Entre els escenaris més sol·licitats: el Centre Hospitalari, l’antiga factoria de Pirelli, els carrers de l’Avecrem i l’Anònima, que, molt sovint, també esdevé el centre logístic i d’operacions.

Els botiguers i el comerç tradicional no paren de dir que els negocis van de mal borràs, però, per contra, com a decorat, la nostra ciutat està resultant ser una meca imbatible. I, encara que les taxes a productores siguin assequibles, el retorn que aquestes mogudes estan deixant a la ciutat de manera directa o indirecta comença a ser prou considerable. Per això sí que Manresa és una ciutat de cine.  Participació