PROPOSTES

Les propostes culturals de desembre 2023

Recomanacions d'art, música i cinema per aquest mes de desembre.

per Maria Camp, Joana Vilar i Laura Vidal, 12 de desembre de 2023 a les 10:48 |

Art

Dimonis

Maria Camp

A final del segle XIX, Jacint Verdaguer va recollir apunts d’unes sessions d’exorcisme que es duien a terme en un pis de Barcelona a les quals va assistir. Aquelles anotacions, publicades el 2014, a cura del poeta Enric Casasses, són el punt de partida de la instal·lació Dimonis, que ens ofereix el col·lectiu artístic Cabosanroque. Una exposició-espectacle contemporani que reflexiona sobre el tema de la possessió del dimoni i les seves implicacions socials, estètiques, biològiques, teatrals... fent un paral·lelisme amb els paràsits que modifiquen la conducta dels seus hostes. Una interpretació lliure d’aquells textos, a través del joc amb el so i la imatge; una creació a mig camí entre instal·lació sonora i teatre sense actors, en la qual l’espectador viu una experiència immersiva. Es pot visitar fins al 14 de gener al Centre Cultural del Casino de Manresa, de dimarts a diumenge, a les  17.45,  a les 18.45 i a les 19.45 h.

Música

Desembre farcit

Joana Vilar


Aquest mes passen per Manresa artistes molt ben valorats en l’escena musical catalana. La programació més destacada és el concert d’Els Amics de les Arts, que seran al Kursaal el proper dissabte 15 de desembre. El grup està de gira amb el seu últim disc, Allà on volia. Abans, el 9 de desembre, passarà pel mateix teatre l’artista manresana Laia Badrenas, reinterpretant algunes de les nadales més populars. I a l’Espai Plana de l’Om, el diumenge 17 de desembre, les manresanes Berta Sala i Laia Tatjé presentaran l’espectacle Cadenes i flors, en homenatge a la poeta i compositora Palmira Jaquetti, acompanyades de la barcelonina Clara Palet. Abans d’acabar l’any, el dia 29 de desembre, podrem gaudir al Voilà de Nadal de musical, un concert a sis veus a càrrec de la Companyia Teatral Clifford, que repassa els clàssics dels musicals de Broadway i Disney.

Cinema

Wonka

Laura Vidal

Cançons alegres, dies dolços, històries màgiques, xocolata... S’acosta Nadal i, amb les primeres finestretes del calendari d’advent obertes, arriba als cinemes la que segur serà una de les propostes estrella d’aquests dies. S’estrena Wonka, per explicar-nos la història i els orígens del peculiar i extravagant xocolater Willy Wonka, anys abans que el petit Charlie visités la seva famosa fàbrica. Els més veterans recordaran l’estrafolari Wonka amb el rostre de Gene Wilder. Els més burtonians ho faran amb la pell del camaleònic Johnny Depp, i aquest cop és Timothée Chalamet el que donarà vida al jove somiador que s’enfrontarà als magnats de la xocolata per aconseguir el seu somni. Això sí, no ho farà sol, ja que ve acompanyat de grans noms com Olivia Colman, Sally Hawkins o un Hugh Grant robaescenes, en el paper del malhumorat però entranyable Oompa-Loompa. Números musicals, colors, somnis i una mica de màgia per fer brillar una mica més aquests dies tan especials.  
Arxivat a:
CulturaParticipació