Navarcles acull una xerrada entre vuit entitats bagenques sense ànim de lucre

per Mònica Angla, 22 d'octubre de 2012 a les 16:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
ENTITATS. La sala de plens de l'Ajuntament de Navarcles va ser diumenge el teló de fons d'una taula rodona entre associacions d'ajuda solidària a les persones.

La xerrada es va dur a terme diumenge al migdia al consistori navarclí i va comptar amb la presencia de representants de Proide Bages i l'Arc de la Solidaritat, ambdues amb projectes al Tercer Món; Càritas; Creu Roja;  ACCU Catalunya, que col·labora contra les malalties de l'aparell digestiu; Ampans; AFATD, que s'ocupa de nens amb trastorns en el desenvolupament, i Arans. "La principal funció d'aquest acte era informar, donar a conèixer aquestes entitats i la tasca que fan a la societat, al mateix temps que engrescar la gent perquè hi col·labori" va afirmar Laura Strezea, organitzadora de l'esdeveniment.

 
Va ser especialment significativa la intervenció de Rosa Serrano, presidenta de l'AFATD que va dir que davant la seva pròpia experiència de tenir una filla amb autisme hi havia dues alternatives: "implicar-te a millorar la seva vida o resignar-te". També va aprofitar l'ocasió per anunciar que l'associació inaugurarà un centre pioner de recursos per persones amb problemes de desenvolupament a Manresa. 
 
Representants de les diferents entitats durant la xerrada a Navarcles Foto: Mònica Angla

La resta de representants van presentar també els seus projectes de futur. ACCU seguirà col·laborant amb les investigacions mèdiques per curar les malalties digestives. Proide Bages oferirà més beques escolars als nens de l'Africa. Creu Roja té en ment fer un projecte pels sense sostre a Manresa. Càritas vol potenciar l'atenció psicològica, a part de l'econòmica, a les famílies amb pocs recursos. L'Arc de la Solidaritat, tot i seguir fixant-se en els països del tercer món, vol engegar una iniciativa pels navarclins en situació de pobresa. I per últim, Arans i Ampans només desitgen poder continuar la seva tasca i ampliar-la lleugerament, malgrat les retallades socials.

Encara que les queixes per la disminució d'ajudes a les entitats van ser constants, tots els voluntaris van subratllar que esta ficats en aquestes associacions els permet rebre molt més del que donen i créixer com a persones dia a dia. El públic assistent a l'acte també es va mostrar molt satisfet amb l'experiència d'aquesta xerrada.
Participació