BUGADA AL POU

BUGADA AL POU. Novembre 2023

per Quintí Torra Cordons, 9 de novembre de 2023 a les 10:06 |

Aniquilació de sofàs

Les pautes publicitàries evolucionen i en aquest establiment del carrer Francesc Moragas, a més de deixar-se l’accent a la paraula sofàs es veu que els “aniquilen”, segons anuncien a l’aparador. Segurament que volen dir que en fan “liquidació”, que també pot ser interpretat com una amenaça, però potser no tant brutal com si es tractés d’una “aniquilació”.
 

 

El tertulià Quim Noguero

En la revista de setembre ens fèiem ressò de la notícia que el filòleg i periodista Joaquim Noguero, col·laborador habitual en les pàgines de cultura d’aquesta publicació, havia estat nomenat pel Monestir de Montserrat com a Cap del Consell de Redacció de la revista Serra d’Or, en substitució del periodista i escriptor Francesc-Marc Álvaro. I ara emn plau fer-me ressò del fet que, amb motiu d’aquest nomenament, el periodista Xavier Graset va convidar Noguero a participar en la tertúlia del seu programa Més 324, el dia 24 d’octubre. No sabem si la intervenció tindrà continuïtat periòdica, però estic segur que el nostre company de redacció hi farà molt bon paper, si és el cas.
 


Alícia Puertas

I si el setembre no vaig ser a temps a felicitar l'actriu Alícia Puertas per la seva incorporació  a la telenovel·la de TV3, Com si fos ahir, finalment no em puc estar de consignar la seva presència creixent, que—tot ficció— aquest dilluns 23 l'ha dut a allitar-se amb el cèlebre Marc Cartes, en allò que deurà ser ara mateix el seu zenit de popularitat. La Puertas, que vam entrevistar al Pou fa cinc anys i que coneixem d'espectacles de primeríssim nivell, aconsegueix amb la comèdia dels migdies de TV3 els millors índexs de popularitat i esperem també que d'equilibri econòmic, que ja se sap que els artistes sempre van a una sabata i una espardenya. Això sí, complint totes les exigències del guió.
 

 

Anunci obsolet

Al xamfrà entre la carretera del Pont de Vilomara i el carrer Ignasi Domènech i Puigcercós –conegut antigament com a Lluís Argemí de Martí, canvi que per cert ha ocasionat força problemes als veïns que hi viuen perquè també s’ha capgirat la numeració– hi ha aquest anunci de Solvia que ha quedat totalment obsolet, atès que el recinte ja pertany a l’Ajuntament de Manresa i és difícil que hi puguem “construir els nostres projectes”. Ben segur que el projecte aprovat per l’Ajuntament serà apassionant i espero que es pugui fer realitat aviat... i es pugui retirar l’anunci caducat.
 


Publicitat en xinès

I parlant d’anuncis, una lectora de la revista em passa un parell de cartells en xinès que apareixen a les parets de la ciutat. En aquest cas se’ls ha trobat a la Bonavista i a la carretera de Vic i hem de suposar que van adreçats a la comunitat xinesa de Manresa. Segur que hi deu haver mercat i alguns deuen haver pensat que és l’hora de captar nous clients. No parlo xinès, però sembla que la temàtica és diversa. En un cas es tractaria de temes informàtics i en l’altre de pastissos. Temes ben diversos, com podeu veure.
 


Cites al Miami

Dos anys després de rodar-hi Marlowe, el Miami va ser protagonista el dia 27 d’octubre de la filmació d’un anunci d’una aplicació de cites online nord-americana. El bar lluïa una potent il·luminació lila, típica dels locals d’ambient. D’això se’n diu treure el màxim de profit de l’espai. Però és que a més coincideix amb el fet que Manresa és la ciutat més infidel de l'Estat, segons un estudi d'Ashley Madison, un dels portals de cites per a persones casades més popular, amb milions d'usuaris arreu del món, i, per tant, és el plató ideal per rodar-hi l'anunci d'una aplicació d’aquesta mena. En aquest sentit, l'estudi encarregat per Ashley Madison ja recomanava a l'Ajuntament de Manresa que ho fes servir com a reclam turístic!   



Participació