Per fi en parlem

per Josep M. Fius, 6 d'octubre de 2023 a les 10:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'octubre de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Manresa bull. Això no és ni bo ni dolent. De fet, a voltes és necessari i imprescindible. Però sí, Manresa i tota la ciutadania, sembla que comencem a tenir ganes de remoure la ciutat per tal de treballar per un futur (un present) millor.
 
Tot i això, venim d'un moment on semblava que la desídia i el semenfotisme s'apoderaven de la ciutat; les eleccions municipals van mostrar que més de la meitat dels veïns amb dret a votar no el van exercir. Semblava que el govern local i tot el que se'n deriva, no preocupava (sent benèvols).

 
Però ens anem despertant de la letargia (o alguns han dit prou i busquen noves formes de participació) i com deia, la ciutat per fi bull de debats en la cerca de solucions. Una baralla al bell mig del Passeig va fer saltar totes les alarmes i ha fet emergir un malestar que es congriava des de feia força temps. Personalment, penso que ara hi ha tres vies per transitar: la negació del debat, atacar els col·lectius més vulnerables tot fent-los culpables de tots els mals, escoltar les demandes i necessitats de tots els col·lectius implicats i cercar solucions.
 
Òbviament, espero que la majoria dels que poden aportar solucions transitin per la tercera via (tot i que veient les reaccions d'alguns, no queda gaire esperança). Des de la meva humil opinió, animo  tothom a participar en qualsevol iniciativa que vulgui millorar la ciutat, a resoldre els problemes que hi ha i que empenyi els responsables polítics per tal que busquin solucions reals.

 
Deixem d'acusar de racista qualsevol persona que assenyala un problema; deixem de tenir por de què diran; deixem de pensar que els debats que ens interessen són d'un altre món i més val callar.
 
Des d'ara, cal treballar conjuntament i començar a aportar solucions. Si no, es farà tard i veurem que les administracions seran governades per (aquests sí) racistes i extremistes que hauran sabut ocupar l'espai deixat amb preteses solucions simplistes i populistes.
 
Manresa i el país ja han perdut massa temps. Els ciutadans, amb tota la raó, exigeixen canvis. Jo també dic prou, jo també vull una ciutat millor.
Arxivat a:
Opinió, opinióParticipació