FA 25 ANYS

​El turisme començava a professionalitzar-se

El número de setembre de 1998 de la revista publicava el reportatge central, elaborat per Eva Díaz, que analitzava el moment del turisme a la ciutat.

per Jaume Puig, 15 de setembre de 2023 a les 19:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de setembre de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del número 125.


S’hi explicava que el mes d’octubre s’havien de presentar les conclusions del Pla estratègic de desenvolupament turístic de la comarca de Bages, que havia guanyat el premi Oms i de Prat. Un dels problemes que ja es debatien llavors era la insuficiència de les infraestructures per acollir els turistes, tot i que hi funcionaven en aquells moments dos hotels i l’Alberg-Residència del Carme, que disposava de 80 places i havia rebut 1.906 pernoctacions el mes de juliol anterior, segons informava Montserrat Rosell, directora del centre.
 

El PP reclamava igualtat de drets per al castellà

 
El dia 21 de juliol, el cap del grup municipal del PP, Antoni Arderiu, presentava una proposició al ple, vestit amb un jersei amb els colors de la bandera espanyola, demanant que l’Ajuntament utilitzés conjuntament el català i el castellà. El dia 19 d’agost, moria als 45 anys el pedagog manresà Florenci Codina Soler, quan intentava travessar a peu l’estret que porta a l’illeta de s’Espalmador, a Formentera. I el l dia 24 d’agost, els membres del grup Teiatru feien públic el trencament amb el director, Jordi Purtí, a qui acusaven d’apropiar-se del muntatge Hop!era, que estava representant a París.
 Participació