EDITORIAL D'EL CUL DEL POU

​L’impuls per a Manresa

Il·lustració: Jaume Gubianas i Carles Claret
per El Pou, 18 de juliol de 2023 a les 11:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juliol de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Joan Vila i Jesús Alonso han aterrat a l’Ajuntament com a regidors. Poc que s’ho pensaven. I, a més, en les àrees que ocuparan, entomen patates ben calentones del futur de Manresa, en què els caldrà demostrar que no són com aquells «que es col·loquen als partits» per ocupar càrrecs i no fotre ni l’ou. Alonso tindrà la taula curulla de temes relacionats amb el centre històric i moltes qüestions que, no és pas que no puguin ajornar ni un dia més, és que havien d’estar fetes ahir. Qui diu ahir, diu, com a mínim, fa una dècada. L’animem a agafar el brau per les banyes i entomar-ho amb energia. A la ciutat li calen decisions ràpides i molts encerts.

Pel que fa a Joan Vila, l’alcaldable que és presentava amb el bagatge de la gestió des de l’àmbit privat –continuant amb els símils taurins– ara veurà els toros des de l’altra banda de la barrera i haurà de rebre amb els braços oberts aquells qui vulguin aterrar a Manresa i fer-hi negoci. Generalment amb la màxima del capitalisme més cruent: mínima inversió i màxim rendiment. I, és clar, per destriar bé el gra de la palla cal no posar massa bastons a les rodes a qui ve amb pasta fresca, però també, alhora, saber garbellar i no obrir les portes a qualsevol xitxarel·lo que duri quatre dies havent trincat ajudes municipal. Una empresa difícil. En tot cas, apa, vinga, que Manresa si que necessita un bon impuls.



Participació