Com evitar estafes quan contractem el lloguer d’un pis per a vacances d’estiu

per Isabel Roca, 23 de juny de 2023 a les 07:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juny de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Cada cop més, fem servir internet per fer més gestions, sobretot en el nostre temps d’oci. Avui tractarem el tema del lloguer d’un habitatge durant uns dies de vacances a l’estiu. Donarem uns quants consells per evitar ser estafats i que tinguem una mala experiència, tenint en compte que els fraus a les xarxes estan augmentant.
 

a) Quan consulteu un anunci de lloguer, hauríeu de verificar prèviament els comentaris a internet de les persones que han llogat abans l’habitatge en què esteu interessats.
 
b) No poseu confiança en aquells anunciants amb els quals no podeu parlar personalment per telèfon per tractar el tema i respondre les vostres preguntes i us donen excuses per no poder-ho fer.
 

c) Desconfieu de preus excessivament econòmics; els estafadors soler emprar aquesta tècnica: ofereixen un preus molt per sota del mercat per cridar l’atenció del màxim nombre de persones possibles.
 
d) Intenteu evitar anticipar part de l’import a pagar pel lloguer del pis i si necessàriament heu de fer una reserva, feu-ho a través de plataformes segures, en les quals els vostres diners queden retinguts fins que arribeu a l’habitatge que heu llogat.
 
e) Eviteu enviar per internet la vostra documentació personal a particulars, ja que aquests poder cometre un delicte, concretament d’usurpació d’identitat, perquè poden emprar les vostres dades per cometre altres estafes.
 
f) Exigiu a l’anunciant una fotocòpia del seu DNI i que l’acord es faci per escrit, on es faci constar els dies de l’estada, el preu i la fiança, en cas que aquesta s’acordi.
 
g) Per a més seguretat seria aconsellable que es fes una videotrucada amb la persona que ens lloga l’habitatge i així a la vegada que comprovem que les habitacions són les que realment s’anuncien també ens assegurem que l’habitatge existeix.
 
h) Si finalment i dissortadament heu estat víctimes d’una estafa, ho heu de denunciar als Mossos d’Esquadra, si estem dins de Catalunya. Si es fora de la nostra comunitat autònoma, haureu d’informar-vos per saber quina és l’autoritat policial, que arreu de l’estat espanyol serà la Guardia Civil, la Policia Nacional o la policia autonòmica, en el supòsit de que així ho determini la legislació d’aquesta autonomia.
Arxivat a:
OpinióParticipació