ÀLBUM DE VISITES

​Una justa poètica entre el cavaller Vallverdú i el trobador Desclot

Des del 10 de maig, la biblioteca del Centre de Documentació Josep Maria Aloy de la FUB compta amb el darrer llibre publicat per l’escriptor lleidatà Josep Vallverdú.

Josep Vallverdú i Miquel Desclot | Joan Closas
per Jordi Estrada, 16 de juny de 2023 a les 20:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juny de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El mateix autor en va fer la donació –«Per al Fons Aloy, amb el constant testimoni»)–, acompanyat de l’escriptora i pedagoga Marta Luna, que va glossar amb gràcia i encert El vuitè nan, un personatge infantil que a la novel·la apareix descrit com a cavaller de qualitat per les seves virtuts de bondat, solidaritat, prudència, valentia i sinceritat, trets que defineixen també l’autor, del qual enguany es commemora el centenari. Acte seguit, l’escriptor va mantenir una animada conversa amb el també poeta, narrador i traductor Miquel Desclot, en una sala d’actes plena d’un públic àvid d’escoltar dues veus mestres en l’ús de la paraula oral i escrita. Després de parlar sobre els seus inicis en l’art de versejar, remarcar la conveniència de fer encara més present la poesia a l’escola i destacar el poder màgic de la paraula poètica, que comprèn la música dels mots i el joc de formes i significats, tots dos poetes van exemplificar-ho dient poemes dels seus bestiolaris, en una espècie de justa poètica medieval, però sense rivalitats, des de l’admiració mútua i compartint-ne el plaer amb la presència de mestres actuals i futurs. I posats a recular en el temps, estrany va ser qui, captivat per la força evocadora i misteriosa dels mots, no va tenir la sensació d’haver-se sentit novament infant per una estona.
Arxivat a:
Gent, literaturaParticipació