Fracàs del clic

per Pere Culell, 12 de juny de 2023 a les 09:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juny de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El clic no s’ha fet. De fet, el primer error crec que va ser triar el Ramon Bacardit com a candidat. Ell i el Marc Aloy son antitètics. El segon gran error va ser la campanya, en què Bacardit es desmarcava de l’acció de govern de molts polítics de la seva llista, que havien treballat conjuntament amb Aloy i Junyent. Tercer error, donar per fet que Junts i PSC-PSOE sumarien per tal de tenir l’alcaldia i enviar Aloy a l’oposició. Quart error, les negociacions amb ERC, exigint portar els projectes clau de ciutat, no anant a les reunions i enviant companys que insistien a desmarcar-se de l’acció de govern, com ha fet Collboni a Barcelona. Cinquè error, filtrar el contingut de les negociacions quan havien quedat explícitament que es portarien amb discreció.

Al final, la militància d’ERC Manresa ho ha tingut fàcil per decidir explorar negociacions amb socialistes i la mixtió d’Impulsem, que tenia l’aval administratiu de PDCAT.


Bacardit s’havia preparat per a la contesa electoral, amb gran desplegament de recursos durant la campanya i, crec, decidirà al final abandonar la regidoria que li ha pertocat, tot i perdent 2 regidors i 4.000 vots (un 8%) en comparació al 2019. Aloy perd 1 regidor i 3.000 vots (un 4%), iguala el nombre de regidors de 2015, i perd 400 vots en relació al 2015. L’altra sortida és que sigui designat diputat de la Diputació de Barcelona. Temps al temps.

Entre els dos candidats han perdut 7.000 vots, i això hauria d’invitar a reflexionar als ideòlegs d’ambdós partits, per tal de ser capaços d’interessar l’electorat en el destí de Manresa.
Arxivat a:
Opinió, municipalsParticipació