PROPOSTES

​Il·luminari

Fins al 25 de juny, Joan Aguiló exposa a la Nova Vella Sala del carrer de Na Bastardes una quarantena d’escultures lumíniques.

Joan Aguiló exposa '​Il·luminari' a la Nova Sala Vella
per Jordi Estrada, 13 de juny de 2023 a les 11:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des de fa més de vint anys, aquest artista barceloní establert a la Segarra crea làmpades d’ús domèstic a partir de materials de rebuig, bàsicament fusta i ferro, recollits en l’entorn natural on viu. La fusta tant pot provenir d’una soca d’arbre com d’una porta vella. Els ferros són igualment de procedència diversa: una molla, un tros de filat de galliner, fragments d’un tub d’escapament... Per a les pantalles, reutilitza retalls de tela, tractats amb resina.

L’exposició mostra una combinació de pesos i volums. Cada peça és diferent, harmònica en la seva asimetria, sovint amb un punt de mobilitat. Originades a partir d’una espontaneïtat intuïtiva, les seves obres no responen a cap idea preconcebuda ni a cap disseny previ. Després vindrà el títol de cada peça per segellar el divertiment que acompanya l’acte creatiu: Bolet, Babel, Ocellot, Violí d’Ingrés... Marx deia: «És bonic perquè és útil». En aquí, la bellesa i la utilitat van unides de bracet. Cada escultura és un llum i cada llum és una creació artística que projecta en l’espai una aura de plenitud i benestar.Participació