FA 25 ANYS

Els manresans no volien pagar per aparcar

El número de maig de 1998 de la revista publicava el reportatge central, elaborat per Carles Claret, que analitzava la problemàtica dels aparcaments a la ciutat, davant l’imminent tancament del solar de l’Atlàntida i en ple debat sobre el projecte de la plaça de Sant Domènec.

per Jaume Puig, 12 de maig de 2023 a les 10:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de maig de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del núm. 122


Aparcar a Manresa ja era llavors un problema i els ciutadans tenien l’afany d’aparcar sempre de franc, com explicava a la revista Conrad Viladrosa, president de la Unió de Botiguers i Comerciants. Segons declarava el regidor de Circulació, Joan Canongia, Manresa tenia llavors unes 450 places de zona blava i 2.000 places d’aparcament soterrat i per als operadors dels pàrquings la xifra era suficient, ja que moltes places no es feien servir.

 

Es presentava la Fundació Independència i Progrés

 
El dia 2 d’abril, la casa Lluvià acollia la presentació de la Fundació Independència i Progrés, amb una conferència del sociòleg Salvador Cardús. El mateix dia es presentava a l’ajuntament el llibre La vinya al Bages. Mil anys d’elaboració de vi, de Llorenç Ferrer. Dos dies més tard, l’institut Lluís de Peguera celebrava amb un acte commemoratiu els 40 anys d’estudis nocturns. El dia 16 la casa Lluvià tornava a ser escenari de la presentació de llibres, en aquest cas El pacte clos i Figuracions, de Lluís Calderer, i l’endemà, a la sala d’El Galliner, es presentava El barber de Sevilla, de Miquel Desclot, amb dibuixos d’Isaac Bosch.



Participació