PROPOSTES

Les propostes culturals de maig 2023

Recomanacions cinematogràfiques, musicals i teatrals per despolititzar el maig.

per Jordi Casas, Joan Morros i Marc Vilanova, 2 de maig de 2023 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de maig de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

MÚSICA

Primavera eufòrica

Marc Vilanova
 

Destaquem la visita que el cantant barceloní Cesc Fuentes, més conegut en el món artístic com Triquell, farà al Kursaal. El participant de la primera edició del programa de televisió Eufòria hi presentarà el seu debut discogràfic, Entre fluids, entre el pop i la música urbana, una de les propostes més fresques dins del panorama musical català (dissabte, 3 de juny, 20 h). Sense deixar l'espai, i per als amants de les sevillanes, un dels grans noms del gènere com és Maria del Monte, tornarà a la nostra ciutat per presentar el seu darrer disc Todo vuelve. La veterana cantant andalusa farà les delícies del públic amb un repertori farcit de sevillanes, bulerías i rumbes, amb la seva poderosa veu i el seu innegable ofici dalt dels escenaris, amb més de quatre dècades de trajectòria (diumenge, 14 de maig, 18 h). I per acabar, remarquem la visita que Arnau Tordera farà a l'espai musical Voilà. La veu i líder de la banda tonenca Obeses, presentarà el seu espectacle El joglar, una proposta molt més intimista per reinterpretar íntegrament l'obra Verdaguer, ombres i maduixes, que Obeses va publicar l'any 2017 (dijous, 25 de maig, 21 h).
 

TEATRE

Teatre per riure

Joan Morros

Per acabar el Toc de Teatre, els dies 27 i 28 de maig, es podran veure a la sala gran del Kursaal tres funcions de l'obra Quant temps em queda. Sota aquest enigmàtic títol s'amaga una de les comèdies mes esbojarrades de la temporada que, estrenada fa un any, tornarà enguany a la programació del Grec. La trama, escrita i dirigida per la Marta Buchaca, és ben senzilla. El Pere (Lluís Villanueva) és el pacient a qui han diagnosticat una mort imminent i entre les darreres coses que es planteja de fer n'hi ha una que el té obsessionat: assegurar-se que l'Àngels (Marta Bayarri), la seva dona, serà feliç quan ell ja no hi sigui. Una felicitat que ell creu que aconseguirà si es casa amb el Lluís (Xavi Ricart), el seu millor amic. Maria (Betsy Túrnez), la germana de l'Àngels i exparella del Lluís, és la que caldrà foragitar per completar el pla. L'embolic està servit i la rialla assegurada.
 
 

CINEMA

Americana Film Fest a Manresa

Jordi Casas

 
El maig és habitual que Cineclub ens ofereixi col·laboracions amb festivals de cinema que donen la possibilitat al públic manresà de gaudir de títols gairebé inèdits a Catalunya. Entre aquestes oportunitats destaquen els títols de l'Americana Film Fest, un festival especialitzat en cinema independent nord-americà. La primera sessió es farà el diumenge 7 de maig i comptarà amb el film Falcon Lake, el brillant debut en la direcció de l'actriu Charlotte Le Bon, rodat en francès al Quebec. Es tracta d'una història d'amistat i descobriment entre un jove adolescent i una noia una mica més gran, que coincideixen de vacances en un llac idíl·lic amb una misteriosa història de fantasmes. El següent diumenge, hi haurà la segona sessió, Riceboy Sleeps, que es va endur tant el premi de la crítica com el del públic en aquest festival. Dirigida també per un actor, Anthony Shim, mostra la vida d'una mare soltera coreana que emigra al Canadà amb el seu fill petit i comença a treballar en una fàbrica. Un film amb una gran sensibilitat que recorda un èxit recent com Minari. Les sessions seran a les 18.30 h a la Plana de l'Om.
 



Participació