EDITORIAL D'EL CUL DEL POU

​Bulevard Àngel Guimerà

Il·lustració: Maria Picassó
per El Pou, 10 de maig de 2023 a les 11:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de maig de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El projecte del futur carrer d’Àngel Guimerà ha vist la llum. I ni el drama més tòrrid que hagués pogut ordir l’autor que dona el nom al vial feia presagiar un castell de focs d’estira-i-arronses com el que es viurà d’ara endavant. De fet, el govern municipal, amb l’obligat parèntesi pandèmic, i llevat d’algunes excepcions, ha aprofitat l’últim trimestre, per obrir l’últim calaix del congelador i posar damunt la taula els principals propòsits futurs en l’àmbit de la mobilitat, la rehabilitació del centre històric i la gran transformació urbana en sectors com el de la Fàbrica Nova o el mateix carrer Guimerà.

No és pas que la reordenació del centre de la ciutat no sigui el que han anat seguint les ciutats mitjanes de tot el món: pacificació del trànsit i espai agradable perquè els vianants passegin i revifin l’activitat econòmica de comerços i establiments de restauració i oci. Ah, i, per fi, eliminació de l’embut que representa el pas dels busos de la línia urbana. De manual. Ara bé, amb l’obtusa mentalitat manresana, els ais i uis estan cantats. N’hi ha que només veient les projeccions virtuals futures ja els surt urticària. Merder assegurat amb les obres, els materials, els canvis de sentit dels carrers... Ja ho veureu. 
Arxivat a:
El Cul del Pou, EDICUL



Participació