EDITORIAL D'EL CUL DEL POU

​Operació anticagarada

Il·lustració: Javi Oviedo
per El Pou, 18 d'abril de 2023 a les 12:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'abril de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Si el torrent de Sant Ignasi –avui soterrat i denominat com a via– era conegut popularment com el de la pixarada, molts indrets de Manresa a causa de la superpoblació de coloms podrien ser batejats com el xamfrà, el parc, la terrassa o el carrer de la cagarada. Si a l’excrement corrosiu del colom comú (focus de malalties i de reproducció incontrolada) hi afegim les tifes de gos i l’habilitat de regirar contenidors o escampar la brossa de molts  ciutadans la merderada general s’amplifica fins a un volum considerable, anguniós i pudent. Això de les deixalles diuen que ja té previst un nou escenari. L’esperem amb candeletes.

Mentrestant, l’Ajuntament ha encetat una campanya amb el lema: «Si ens voleu cuidar, no ens doneu de menjar», dedicada precisament a erradicar l’engreix de coloms. Unes aus a les quals, val a dir-ho, es presenta com a bestioles inofensives que només són víctimes del desequilibri mediambiental. Bucòlic, animalísticament friendly i, tenint en compte que hi ha ordenances per multar l’incivisme, tal vegada una mica naïf. Tot sigui per esquivar un altra mullader amb els contraris a l’eliminació dràstica de l’excés de coloms. 
Arxivat a:
El Cul del Pou, EDICUL



Participació