FA 25 ANYS

​Manresa no s’escapava de la violència familiar

El número d’abril de 1998 de la revista publicava el reportatge d’Isabel Luna, que analitzava els casos en què les dones eren víctimes d’una violència concreta, fruit dels factors socioculturals que la societat arrossegava i altres circumstàncies molt lligades a l’aplicació de la llei.

per Jaume Puig, 16 d'abril de 2023 a les 09:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'abril de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del núm. 121 de la revista "El Pou de la gallina"


Durant l’any 1997 s’havien produït 22 denúncies, 12 de les quals per maltractaments psíquics sense agressió i la resta per agressions físiques, segons informava a la revista Francisco Alguacil, comissari en cap de la Policia Nacional a Manresa. Les dones afectades rebien ajuda de Creu Roja i del PAD (Programa d’Atenció a la Dona) i també del PIAD (Punt d’Informació i Atenció a la Dona), que reconeixia al Pou que el nombre de dones maltractades era molt superior als casos que detectaven des d’aquest servei. La regidora de la Dona, Emma Vila, explicava que l’home que agredia sovint ho feia perquè ho havia vist a fer a casa seva.

 

Maties Sala resseguia la Séquia nedant

 
El dia 8 de març, unes 6.000 persones participaven en la Transéquia i Maties Sala feia el trajecte nedant. Una setmana abans, milers d’andalusos omplien el recinte del Palau Firal en la cloenda de les XIV Jornades de Germanor de les entitats andaluses de Catalunya. El dia 20, l’alcalde Jordi Valls col·locava la primera pedra de la urbanització del sector de les Bases de Manresa. I el dia 21, les orquestres Sentència i Gira-sol feien el darrer concert a l’històric recinte de la pista Castell, amb l’assistència de 1.500 joves.
Arxivat a:
Temes del Pou



Participació