PROPOSTES

Les propostes culturals d'abril 2023

Les recomanacions artístiques, teatrals i musicals per amanir l'abril.

per Maria Camp, Joan Morros i Marc Vilanova, 12 d'abril de 2023 a les 09:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'abril de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

ART

Història de les mans

Maria Camp
 

En l’origen de la historia de la humanitat hi trobem les mans. En l’origen de la història de l’art europeu, també. I d’aquestes dues premisses neix l’exposició que us recomanem: Història de les mans, en la qual, a partir d’un diàleg entre obres d’art contemporani d’artistes actuals i obres del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) se’ns convida a revisar aspectes de la història cultural desenvolupada al voltant de les mans i la nostra relació tàctil amb el món. Un recorregut per resseguir la història i el paper de les mans i el tacte en el poder, l’autoritat, l’escriptura, el treball, el desig, la malaltia, la vida i la mort... Obres del romànic, del gòtic, del barroc i contemporànies, que ens conviden a pensar sobre el lloc que han ocupat les mans al llarg de la història i preguntar-nos quin lloc ocupen ara que cada vegada més les nostres experiències arriben per dispositius digitals i entorns visuals. L’exposició, comissariada per Alexandra Laudo, que arriba a Manresa de la mà del Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona, es pot visitar al Casino fins al 21 de maig.
 

TEATRE

Hamlet 0.1, una perleta teatral

Joan Morros

L'actor Enric Cambray és l'únic protagonista de Hamlet 0.1, la tragèdia mes famosa i celebrada de William Shakespeare que, sota la direcció de Sergi Belbel, es podrà veure a la sala petita del Kursaal el dijous 27 d'abril. Cambray inverteix tones d’energia en un espectacle en solitari de dues hores de durada i ho fa amb una seguretat i un aplom només a l’abast dels grans actors i amb molt sentit de l'humor. El text és un repte majúscul i Enric Cambray el supera amb escreix, especialment quan la peça li permet una certa interacció amb el públic. Un d'aquells muntatges de petit format que fan estimar el bon teatre.
 
 

MÚSICA

El més nou i el més vell

Marc Vilanova  

 
Aquest mes volem destacar el concert que Claudia Perramon, més coneguda en el món artístic com a Claudia Bloom, farà al teatre Kursaal. La cantautora presentarà al públic de la ciutat el seu debut discogràfic Mariposas Blancas, un treball de cançons íntimes i càlides, curull de melodies delicades i curatives (dijous, 13 d’abril, 19 h). Per altra banda i sense deixar l’espai, els amants de les cançons populars tenen una cita obligada amb la visita del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, amb un repertori del Cançoner Popular Contemporani, format per cançons recuperades ara ja fa un segle arran de l’encàrrec que Rafael Patxot va fer a l’Orfeó Català i als especialistes en cançons tradicionals. Territori i patrimoni revisat i tornat a arranjar per diversos joves compositors (dissabte, 22 d’abril, 18 h).
 

Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. Foto: Ricardo Rios




Participació