Els triples i una mala defensa derroten l’Assignia

per Héctor Sagués, 14 d'octubre de 2012 a les 17:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
BÀSQUET ACB. En el duel català, el FIATC Mutua Joventut va mostrar la seva superioritat i es va imposar per 83 a 71 davant un Assignia Manresa que no va estar encertat, i que va patir una falta de claredat en el seu atac.Estadístiques del partit
Resultats i classificació

Del començament cal destacar un error a la taula, que col·locava a Óliver Arteaga al cinc inicial manresà enlloc d’ Álex Hernández, el base titular. Arteaga va marxar a la banqueta al minut i mig de partit, després de cometre una falta en atac. Els minuts inicials van ser de tempteig, amb molt encert des de la línia de 3: Manny Quezada i Àlex Barrera donaven les primeres avantatges al Joventut de Badalona (6-2), però l’Assignia responia per mitjà del trio americà. Charles Ramsdell encistellava un triple i Josh Asselin assistia a Troy DeVries per posar el 8 a 10 al marcador.
Moses Ehambe responia amb una altra cistella des de més enllà de 6,75 fins que Asselin i un nou triple de DeVries col·locaven l’11 a 15. El FIATC Joventut empatava amb dues cistelles consecutives de Tony Gaffney, però l’Assignia es distanciava amb un altre triple, aquest cop d’ Adam Hanga, que havia agafat el rebot després d’un tap d’ Ognjen Kuzmic a Aleksander Yanev. El propi Kuzmic deixava el 17-20 al final del primer període.

Només començar el segon quart, el Joventut encadenava un parcial de 7-0, amb Kuzmic i Nacho Llovet com a figures destacades, a més d’una falta antiesportiva de Javi Rodríguez, que va protestar un tap no legal de Kuzmic. Ehambe només anotava un tir lliure (22-20). L’intercanvi de cistelles continuava, amb la primera cistella de Corey Fisher com a jugador verd-i-negre i un 2+1 d’Adam Hanga. Però després d’una cistella d’ Haukur Palsson (24-27) i un triple de Salva Arco, dos triples seguits d’Ehambe posaven el 35 a 30 i obligaven a Jaume Ponsarnau a demanar temps mort.

Troy DeVries va ser el jugador més ben valorat de l'Assignia Manresa. Foto: Manel Mas

A partir de llavors, es va entrar en una dinàmica anotadora basada en els llançaments de triples. Fisher donava set punts d’avantatge pel Joventut, mentre que Hanga responia per l’equip del Bages. Moses Ehambe (16 punts a la primera meitat) tornava a respondre amb el seu cinquè triple, mentre que Troy DeVries, sumava 13 punts amb dos tirs lliures i un altre triple (el tercer en el seu compte particular), per deixar el 42 a 40 al descans del matx.

DeVries es carregava amb tres faltes al començament del tercer quart i s’asseia d’hora. El Manresa va notar la seva absència però el partit es travava per moments, amb poc encert i moltes faltes personals per part de tots dos conjunts. Aquesta fase afavoria a l’equip entrenat per Salva Maldonado, que feia un parcial de 6-0 (48-42), amb dues faltes antiesportives, una per a cada equip (Albert Ventura pels badalonins, Josh Asselin pels manresans). Dues cistelles exteriors d’Albert Oliver i de Moses Ehambe deixaven el marcador en un clar 56 a 44 i provocaven el temps mort de Ponsarnau.

Lluny de reaccionar, Manny Quezada anotava dues cistelles consecutives i Tony Gaffney esmaixava per col·locar el 63-46. Troy DeVries mantenia viu l’equip manresà i una cistella de Charles Ramsdell apropaven l’Assignia. Gaffney encistellava sol, mentre que Javi Rodríguez anotava un triple i deixava el tercer quart amb el marcador de 65-54.

El propi Rodríguez culminava un parcial de 2-10 (65-56), en la que va ser la única cistella en el primers tres minuts del període. La diferència no es reduïa, tot i el que el Joventut no aconseguia anotar. Un triple de Corey Fisher tornava els dotze punts als verd-i-negres, tot i que Asselin aconseguia un 2+1 que no va culminar (68-58). Ehambe continuava amb el seu recital, amb dos triples seguits (24 punts) i un altre triple de Fisher massacrava la defensa manresana i posava el màxim avantatge, 76 a 58, a falta de cinc minuts pel final.

L’Assignia Manresa va intentar reaccionar, tot i la diferència. Dues cistelles de Salva Arco i un altre 2+1, aquest cop d’Óliver Arteaga, responien a una cistella d’Albert Ventura (78-65). Els tirs lliures d’Arteaga i d’Asselin apropaven l’equip de Ponsarnau, però la falta temps i una cistella d’Ognjen Kuzmic sentenciaven el partit, culminat amb un altre triple de Quezada i dos tirs lliures d’Asselin.
El bon encert des del triple del FIATC Mutua Joventut (15 de 27) va ser clau en la victòria dels badalonins, a més de l’encert de Moses Ehambe (24 punts), les ratxes de Manny Quezada i Corey Fisher i els rebots i taps de Kuzmic i Gaffney. Per part de l’Assignia Manresa, Troy DeVries va ser la única referència ofensiva clara, amb 18 punts, però a l’equip bagenc li va faltar contundència en els moments decisius, a pesar de la contribució de Josh Asselin i d’Adam Hanga.

La setmana vinent, l’Assignia rep al Nou Congost al Blancos de Rueda Valladolid, en un partit important per a dos equips que no han començat la temporada amb bon peu.

Aleksander Yanev no va tenir la seva millor actuació a l'Olímpic de Badalona. Foto: Manel Mas