​La campanya serà aspra

per Pere Culell, 29 de març de 2023 a les 07:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de març de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La campanya de les eleccions municipals de maig serà aspra. Tots els indicis ho corroboren. Els pactes dels Comuns amb socialistes a l’ajuntament de Barcelona per arrabassar l’alcaldia a Maragall, els pactes del PDCAT amb socialistes per arrabassar la presidència a Guiteras a la Diputació de Barcelona (segon pressupost més gran després del de la Generalitat) per donar-lo a la socialista Nuria Marín, els pactes als consells comarcals per arrabassar-los als republicans i donar-los als socialistes, l’enorme error d’abandonar el Govern pensant que això faria caure ERC, els pactes amb socialistes per intentar introduir als pressupostos demandes de dreta del segle passat com l’ampliació de l’aeroport sobre la Ricarda, com facilitar el casino Hard Rock, com imposar l’obsolet Quart Cinturó, com demandes antisocials al sistema impositiu català...

A Barcelona, la presentació de Trias com a alcaldable prova la victòria momentània dels exconvergents sobre els octubristes dins de Junts. Trias ja ha aventurat que no tindria manies (sic) amb pactar amb el PSC, i el PP ja ha demanat poder sumar-se al poder que convergents i socialistes han tingut durant anys i panys a Catalunya. A Manresa, un pacte entre Ramon Bacardit i Anjo Valentí sembla el més probable, donat l’estret marge de 10 vots que els republicans van obtenir el 2019 sobre Junyent. Per aconseguir-ho, tot s’hi valdrà. Conyes, provocacions, missatges alarmants sobre la seguretat manresana... Porten mesos esperant la revenja. No suporten haver perdut l’alcaldia en mans republicanes (ja va dir-ho fa anys la Ferrusola), no suporten que ERC estigui lluitant per substituir el PSC. I pactaran amb el diable per aconseguir-ho. No tenen manies.



Participació