FA 25 ANYS

Augmentava el consum de drogues de síntesi

El número de març de 1998 de la revista publicava el reportatge central de Joan Barbé, que analitzava l’augment del consum de drogues de disseny a la ciutat.

per Jaume Puig, 10 de març de 2023 a les 11:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del núm. 120 de la revista "El Pou de la gallina"


L’espectre de consumidors era ampli i es relacionava amb un estil de viure l’oci i superar la problemàtica emocional de l’època. En parlaven a la revista usuaris anònims, que explicaven les sensacions a l’hora de consumir les anomenades drogues toves, personal de Creu Roja, el director de l’àrea de Salut Mental de l’Hospital General, Pere Bonet, l’inspector en cap de la comissaria de Manresa, Francisco Alguacil, i Roser Torra, de l’Àrea de Sanitat de l’Ajuntament, que havia posat en marxa, conjuntament amb Bloc, diverses campanyes d’informació destinades a gent jove, sobre aquestes drogues.

 

Es presentava el nou Cal Jorba

 
El dia 9 de febrer, l’administrador de la societat Immobitron SL i els arquitectes encarregats de la rehabilitació de Cal Jorba presentaven el projecte per convertir l’edifici en galeries comercials i pisos d’alt estànding. El dia 15, setze parelles de gegants centenaris s’aplegaven a la plaça Major per a la presentació dels gegants vells manresans restaurats, en el marc de la Festa de la Llum administrada per Creu Roja. El dia de la Llum, i al llarg del cap de setmana, unes 50.000 persones visitaven la Fira Medieval de Manresa i, al vespre, un raig làser enviat des de Castellgalí a la rosassa de l’església del Carme evocava el miracle.



Participació