EDITORIAL D'EL CUL DEL POU

​Desengabiats

per El Pou, 8 de març de 2023 a les 17:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de març de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Il·lustració: Laura Estrada


El recordat i entranyable pintor Josep Vila Closes poc que s’hauria imaginat que la ciutat li dediqués un parc contigu a la plaça de Catalunya amb un bust d’ell, a mida real, que el contempla. Ara, el que és seguríssim, pràcticament impossible, és que, ni en les seves creacions pictòriques més agosarades, hauria proposat una natura morta com la que s’ha acabat esdevenint a l’espai verd i d’esbarjo que duu el seu nom: el parc de les Gàbies. Diuen que aquest 2023 en retiraran l’entramat metàl·lic... per al descans dels veïns i –també– del recordat Vila. Una proposta d’espai que, des que es va projectar, no va fer el pes, però que, malgrat tot, per la gràcia d’aquell déu de l’urbanisme que transita per l’Olimp municipal, es va acabar fent realitat.


Polèmiques closes, doncs. Ara ja hi ha la nova plaça de Sant Ignasi per seguir esbudellant el model urbanístic atrevit i la bunyoleria de formigó i rovell: la marca Manresa, en definitiva. Tan bonica que hauria quedat aquella xarxa de filferro curulla de verd fins al firmament... Esperem que el somni es faci realitat en propostes semblants –de l’esmentada marca– al folre de l’ascensor del Passeig, al carrer Circumval·lació, o al miniparc de la confluència del carrer Jacint Verdaguer amb la carretera de Vic, que també té minigabietes perquè els coloms s’hi balancegin abans de deixar anar la cagarada.



Participació