Dani Flaco ofereix bona música i gran humor al Voilà!

per Albert G. Prat, 12 d'octubre de 2012 a les 21:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MÚSICA. . Aquest cantautor de Bellvitge compta amb un públic ja molt consolidat a Manresa i la comarca, ja que des del seu primer treball discogràfic ha vingut en moltíssimes ocasions per oferir la seva música. Aquest cop tornava per presentar el seu treball en directe Cada vez más flaco, enregistrat al teatre Joventut de L’Hospitalet.
 
En aquesta ocasió, l’acompanyava, com és habitual, el seu amic i guitarrista Pepo López, resident del Pont de Vilomara i membre d’altres bandes com són La cabra mecánica o Chivo Chivato.

Encetaven l’espectacle amb Historias desesperadas i mica a mica repassarien temes de tota la seva carrera discogràfica i acabarien tocant la totalitat del seu CD-DVD en directe enregistrat al febrer d’aquest mateix any.

Flaco aposta per una música mordaç no exempta d'humor. Foto: Montse Bonet

La gent que pràcticament omplia la sala es va començar a fer sentir en la cançó Desvístete despacio . Hi havia seguidors que venien de diferents parts de Catalunya a  veure el concert i es notava que tot el públic coneixia sobradament totes les cançons.
 
De seguida va arribar una dels moments més melòdics de l’artista amb la preciosa A ras del suelo i tot el public col·laborant per tal que quedés encara millor el tema. Després d’interpretar La ley del último trago va presentar al seu músic Pepo López, del qual va dir que portaven 10 anys junts als escenaris i que es coneixien molt bé. Realment es nota aquesta gran compenetració a l’escenari.
Van interpretar també alguns temes en català com El cor per la boca o la seva famosa versió del Que tinguem sort de Lluís Llach que ha aparegut inclòs en un dels cd’s de la Marató de TV3 i que en aquest cas va comptar amb la col·laboració del cantautor manresà Ricard Canals, que va sortir a l’escenari per a acompanyar-lo amb la seva veu.
 
Dani Flaco va estar molt agut tota la nit mostrant un sentit de l’humor molt important que fa que la gent s’ho passi bé, ja no només amb les seves excel·lents cançons amb lletres de gran qualitat, sino també amb les seves bromes, acudits i comentaris varis.

Un moment del seu revital al Voilà! Foto: Montse Bonet
 
Després d’interpretar la versió catalana, segons va triar el públic, d’ “Una sortida d’emergència” van demanar si podien fer una pausa per fumar. Tot i que no és habitual en el Voilà!, es va fer una excepció i van fer un descans que gran part de l’audiència va aprofitar també per sortir o aixecar-se per demanar alguna consumició més.
 
La segona part va conetenir també grans moments amb cançons com les més noves Luz de gas , Nomeolvides i altres temes en els quals Pepo López va tocar la mandolina en comptes de la guitarra. Van acabar amb la seva cançó de contingut més eròtic, Corazón en bancarrota fent cantar al públic un cop més.
 
Tal com ja es veia a venir, hi hauria més temes després dels aplaudiments del públic. Els bisos van estar tenyits per la imitació que Dani Flaco va oferir del famós presentador de ràdio Justo Molinero imitant comentaris i expresions típiques d’ell. Això va provocar que gran part del públic s’enriolés, inclòs el Pepo López que amb prou feines podia deixar de riure per tocar o fer les veus de Esa hora .
 
Ja en la recta final dels bisos va quedar Dani Flaco sol a l’escenari per tocar De quicio i acabar el concert amb la versió de José Alfredo Jiménez  El rey i tancant d’aquesta manera dues hores d’un bon concert on tothom va disfrutar i va sortir somrient del Voilà!

Participació