​Atenció integrada social i sanitària

per Pere Culell, 24 de febrer de 2023 a les 07:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de febrer de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Feia temps que les sectorials de salut i benestar d’Esquerra Republicana hi treballaven i el 21 de febrer el Consell Executiu de la Generalitat ha donat el tret de sortida d’un gran projecte de país: l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària, amb un clar impacte a mig termini. Llargament somiada i anunciada el juliol de fa dos anys, el comandament únic d’Esquerra en totes les conselleries, especialment en aquest cas les de Salut i Drets Socials, n’ha facilitat l’entesa.
 

Desprès del compromís entre Generalitat i municipis, començarà el desplegament en set territoris amb interès i experiència en atenció conjunta del sistema social i del sanitari, entre el centenar d’iniciatives d’atenció integrada. Es tracta d’Amposta, el Prat de Llobregat, Barcelona, Manresa, Osona, Garrotxa/Ripollès i el Gironès. Seguidament s’anirà estenent fins arribar a tot Catalunya cap a finals de l’any vinent.
 
El sentit d’aquesta agència és coordinar les dues conselleries implicades, els recursos i millorar l’eficiència dels serveis a persones grans, amb discapacitat, malaltia mental o persones amb necessitats complexes. En la roda de premsa, els consellers Campuzano i Balcells ho han centrat en dos exemples reals de ciutadans que rebien serveis des de diversos dispositius del sistema de serveis socials i de salut amb multitud de visites fragmentades i sense coneixement mutu. 
Arxivat a:
Opinió



Participació