FA 25 ANYS

​Les adopcions es feien cada cop més a l’estranger

El número de febrer de 1998 de la revista publicava el reportatge central d’Eva Díez i Laia Olivé, que analitzava l’evolució de les adopcions, cada vegada més freqüents a Manresa, malgrat les traves legals amb què es trobaven les famílies i el fet que calia anar a buscar els infants a països llunyans.

per Jaume Puig, 13 de febrer de 2023 a les 18:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de febrer de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del núm. 119 de la revista "El Pou de la gallina"


Les autores del treball parlaven amb els pares i les mares, que explicaven la lentitud dels tràmits, i també amb els responsables de centres on calia anar per fer l’adopció, bàsicament a Barcelona. A Manresa funcionava l’associació Les Albes, un centre d’assessorament i de suport a l’atenció dels infants maltractats i de formació de les persones adoptants, i el Punt d’Informació i Atenció a la Dona (PIAD).

 

Els waterpolistes Estiarte i Sanz tocaven l’or esportiu

 
El dia 18 de gener, els waterpolistes manresans Manuel Estiarte i Carles Sanz obtenien la medalla d’or en els campionats del món 1998 a Perth, amb la selecció espanyola. El dia 3 havia tancat portes el Campi qui Jugui, amb 12.000 visitants. El dia 9, s’estrenava al teatre Conservatori la 41a Innocentada, Sífilis daurada, inspirada en la vida de Frank Schubert. El dia 11, moria José Ruta Sánchez, conegut per tothom com el legionario, i el dia 19 moria als 79 anys qui fou rector de la Seu, mossèn Jaume Franquesa, a conseqüència de les ferides d’un accident. 



Participació