PROPOSTES

Les propostes culturals de febrer 2023

Les recomanacions artístiques, teatrals i cinematogràfiques per viure un febrer lluminós.

Pere Fontanals. NacióManresa
per Maria Camp, Jordi Casas i Joan Morros, 9 de febrer de 2023 a les 15:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de febrer de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

ART

Febrer de tradició artística

Maria Camp

Arriba el febrer amb tres propostes d’art que ja són tradició a Manresa. D’una banda, l’exposició de les obres presentades al Premi Climent Muncunill Roca per a Joves Artistes. Una convocatòria que vol promoure la creació artística professional en el camp de les arts plàstiques entre els joves i que arriba, aquest any, a la quinzena edició. Es podrà visitar al Casino fins al 18 de febrer. Seguidament, al mateix espai, una altra de les propostes expositives pròpies d’aquest mes a la ciutat: el Concurs de Pintura Ràpida de la Llum. Es durà a terme el diumenge 19 de febrer i les obres quedaran exposades fins al diumenge següent, dia 26. I, finalment, el festival d’art efímer Jardins de Llum, que tindrà lloc els dies 18 i 19 de febrer al Centre Històric de Manresa amb una selecció d’instal·lacions artístiques, dues exposicions i dos espectacles que juguen amb la llum i amb l’aigua. Consulteu el programa a http://www.manresacultura.cat/jardinsdellum.

 

TEATRE

‘The Mountain’, teatre visual

Joan Morros

El divendres 10 de febrer es podrà veure a l'escenari del Kursaal The Mountain, el darrer muntatge de l'Agrupación Señor Serrano, una companyia de renom internacional que es caracteritza perquè en les seves produccions barreja vídeo en directe, maquetes, text, performances, sons, objectes... A The Mountain  utilitzen la imatge d’una muntanya per parlar de la veritat, de la seva complexitat, dels seus límits. Pugem amb ells al cim de l'Everest. Ens ho proposa Vladimir Putin, convertit en mestre de cerimònies i filòsof de la veritat. Assistirem també a una invasió alienígena orquestrada per Orson Welles, que, amb la retransmissió radiofònica de La guerra dels mons, va voler demostrar que no ens podem empassar tot el que diu la ràdio. Un muntatge espectacular de gran bellesa, que ens fa reflexionar sobre les fake news, la postveritat... Serà la primera vegada que un producció de l'Agrupación Señor Serrano es presenta a Manresa.
 
 

CINEMA

Un debut excepcional

Jordi Casas
 

El cap de setmana de la gala dels premis Goya, Cineclub Manresa programa Cinco lobitos, una de les millors pel·lícules de l'any, que compta amb 11 nominacions i ja va arrasar al Festival de Màlaga amb 7 premis. L’Amaia acaba de ser mare i s’adona que no sap gaire com ser-ho. La seva parella s’ha d’absentar de casa per feina durant unes setmanes i per això decideix tornar a casa dels pares i, així, compartir la responsabilitat de cuidar el seu nadó. Un fet inesperat trasbalsarà la situació familiar. Tot i tractar-se d'una òpera prima, el film sorprèn per la maduresa i equilibri en la gestió de les emocions. Alauda Ruiz de Azúa se suma al creixent grup de directores que està renovant el cinema estatal, com Carla Simón, Pilar Palomero, Clara Roquet i Belén Funes. També cal destacar el treball de les actrius Laia Costa i Susi Sánchez, filla i mare en la ficció, fermes candidates a tots els premis d'interpretació. La sessió tindrà lloc el diumenge 12 de febrer, a les 18.30 h, a l'auditori de la Plana de l'Om.
 Participació