VINS DEL BAGES

Pepet i Tonet, Collbaix Brut 2019

Els grans àpats es culminen amb un brindis. Quan obrim una ampolla d’escumós els sentits afloren i formen un ambient de joia. Al voltant de la taula es crea un ambient màgic envoltat dels records amb la companyia dels que més estimem.

per Gerard Escudé, enòleg, 30 de gener de 2023 a les 11:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de gener de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest és el cas de Pepet i Tonet, un escumós que neix de la voluntat de fer un homenatge als pares dels fundadors del Celler el Molí, el Sebastià i el Josep Maria, que van plantar les primeres vinyes i van ser els que van transmetre als fills la passió per aquesta terra i els seus fruits. El vi base és un cupatge de 70% picapoll i un 30% de macabeu. Per a la presa d’escuma es segueix el mètode tradicional (champenoise) i s’allarga la criança durant 24 mesos. En el licor d’expedició, per donar-li un toc especial i personal, s’utilitza un ranci de picapoll criat en barrica de roure francès des de 2006. Tot plegat fa que parlem d’un escumós que busca mantenir el caràcter jove i la frescor, però que ha guanyat complexitat aromàtica i boca per la criança. Un escumós per gaudir i compartir, amb caràcter gastronòmic. Gaudiu-ne.

Preu de venda: 19,95 euros
Arxivat a:
Cultura, VINS DEL BAGES



Participació