PROPOSTES

Les propostes culturals de gener 2023

Enfilem el gener costerut amb les recomanacions musicals, teatrals i cinematogràfiques.

per Joan Morros, Laura Vidal i Marc Vilanova, 19 de gener de 2023 a les 11:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de gener de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

MÚSICA

Comencem amb la millor qualitat

Marc Vilanova
 

Per començar la tria musical de l'any us recomanem el concert d'uns clàssics de l'escena musical catalana com són els Blaumut, que visitaran de nou el Kursaal per presentar el seu darrer treball Olímpica i Primavera. Lluny queda l'èxit del seu primer disc El turista, tot i que la formació continuarà portant a escena la seva barreja de pop, folk i música clàssica, com sempre amanida de les sonoritats més contemporànies (divendres, 27 de gener, 20 h). I canviant d'espai i anat cap a la sala Stroika, no us perdeu l'espectacle Alchemy Project o la commemoració del llançament de disc Alchemy, dels Dire Straits, considerat com un dels millors directes enregistrats de la història. El projecte, liderat per Roberto Sánchez, té el suport del baixista original i cofundador de Dire Straits, John Illsley, que portaran a la nostra ciutat la interpretació integral de l'històric directe, a més d'incloure els grans èxits de la llegendària banda encapçalada per Mark Knopfler, com Brothers In ArmsMoney For NothingYour Latest TrickThe Man's Too StrongWalk Of Life i So Far Away (dissabte, 28 de gener, 22 h).
 

TEATRE

‘La trena’, l'èxit de la temporada

Joan Morros

El primer Toc de Teatre del Kursaal d'aquest 2023 comença el darrer cap de setmana de gener amb la representació de La trena, de la qual s'han programat fins a quatre funcions a la sala gran i és que aquesta obra ha estat sense cap dubte l'èxit de l'inici de la temporada barcelonina. Obra de l'autora francesa Laetitia Colombani (1976), és la història de tres dones amb situacions culturals i socials ben diverses que ens parlen de la llibertat de les dones d'escollir el destí, de la resiliència davant les complicacions, de la tendresa que cura... La trena està interpretada per quatre grans actrius: la Cristina Genebat, la Marta Marco, la Carlota Olcina i la Clara Segura, que alhora assumeix la direcció de l'obra. Un bon començament de la temporada teatral manresana.
 
 

CINEMA

Repàs d’hivern

Laura Vidal

 
La pantalla ens presenta algunes propostes per deixar-nos endur per la investigació que va destapar el trist Cas Weinstein i el moviment #MeToo a Hollywood, que la cineasta Maria Schrader ens explica a Al Descubierto, per enfadar-nos, reflexionar i remoure consciències sobre la protecció que reben les altes i baixes esferes quan es tracta de casos d'abús. Alguns dies més tard podrem provar amb Babylon, la nova aventura de Damien Chazelle (La La Land) carregada d'estrelles com Margot Robbie o Brad Pitt per fer-nos gaudir dels feliços i convulsos anys vint. També podrem buidar-nos de prejudicis i entrar en el particular món d'Eduardo Casanova, que si amb el seu debut Pieles ja no va deixar ningú indiferent, amb La Piedad promet de nou incomodar i fascinar a parts iguals els més agosarats. I finalment, i amb moltes ganes, podem acabar el mes amb TÁR, la nova i esperada interpretació de la gran Cate Blanchett que li va fer guanyar la Copa Volpi a Venècia en el paper d'una directora d'orquestra que apunta moltes maneres. Apa, bon profit i bon any!
 



Participació