​Pressupostos de la Generalitat 2023

per Pere Culell, 14 de gener de 2023 a les 07:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els pressupostos de la Generalitat d’enguany, molt avançats en la seva elaboració per l’anterior conseller Giró, podrien no ser aprovats per Junts. La seva sortida exprés del Govern obliga el partit a gesticulacions inversemblants. Tot i que prorrogar els pressupostos no és un drama, sí que obliga a aplicar fórmules més complexes i sense haver de passar pel Parlament.
 

Tot i que s’havia signat un acord inèdit amb els agents socials. Tot i que s’ha arribat a un acord amb En Comú Podem. Tot i això, Junts i PSC exigeixen incloure-hi punts irrenunciables que semblen propostes de la dreta del segle XX: grans infraestructures, casinos i no augmentar l’IRPF a les rendes més altes. Crec que, fora dels pressupostos, abans s’hauria d’arribar a un consens de país sobre les grans inversions. Ja va passar amb la proposta dels Jocs Olímpics d’hivern, en què les condicions meteorològiques actuals i previsions futures deixen aquella opció abans irrenunciable en quasi ridícula.
 
El PSC, cada cop més delegació catalana del PSOE, sap que o gesticula ara o no ho podrà fer en el futur, sobretot quan estem en un any electoral. Electoral: exacte. No es tracta de valorar el valor social dels pressupostos, es tracta de fer propaganda. No demanen mantenir o augmentar les partides de salut o ensenyament. No. Es tracta dels dos ous durs dels germans Marx.
Arxivat a:
Opinió



Participació