FA 25 ANYS

El negoci immobiliari creixia

El número de gener de 1998 de la revista publicava el reportatge central de Joan Barbé i Carles Claret, que analitzava el boom de la construcció a Manresa. Continuava augmentant el parc d’habitatges, per damunt de la demanda real, per causes econòmiques, socials i polítiques.

per Jaume Puig, 11 de gener de 2023 a les 11:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de gener de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del núm. 118 de la revista "El Pou de la gallina"


Entre solars residencials, unitats d’actuació i plans especials, hi havia un potencial de 5.405 habitatges per construir. I a això calia afegir-hi el futur desenvolupament dels plans parcials de la Parada, el Tossal dels Cigalons i les Bases de Manresa. El gerent de Fòrum, Josep Armengol, i el consultor d’empreses Joan Segon, comentaven a la revista que l’aflorament de diner negre era un dels factors que havia contribuït a l’augment de la febre constructiva. I el regidor d’Urbanisme, Joaquim Garcia, declarava que caldria garantir nou sòl residencial i reconduir la situació per oferir un tipus d’habitatge més atractiu i còmode.

 

S’estrenava la plaça Sant Domènec renovada

 
El dia 20 de desembre, s’inaugurava amb sardanes la remodelació de la plaça de Sant Domènec, després de quinze mesos d’obres. El dia 2 s’havia acabat la reforma del centre sociosanitari de l’hospital de Sant Andreu. El dia 16, els alcaldes de Vic i Manresa signaven un conveni de col·laboració per a la promoció de les dues ciutats. El mateix dia, l’acumulació de llànties enceses per la festa de Santa Llúcia a la Seu provocava un petit incendi i una gran fumera. I el dia 19, el grup inversor britànic Hillmaster International comprava l’edifici de Cal Jorba.



Participació