Convergència... i Unió!

L'editorial del mes d'octubre

per Redacció, 9 d'octubre de 2012 a les 13:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En totes les famílies hi ha alguna poma podrida. Aquell cunyat o cunyada política que, per una mala tarda d’una dels membres del clan, s’asseu a taula a dinar per Nadal i fa comentaris de qualitat a les sobretaules. En l’actual govern municipal, la regidora Olga Sánchez forma part de la quota d’Unió Democràtica que, com aquell qui no vol la cosa, ha acabat feinejant als despatxos de la Florinda. Un regalet certament enverinat a l’hora de fer el sorteig del cartipàs municipal en l’inici del mandat de Valentí Junyent, un batlle discret que es caracteritza per no fer massa escarafalls. I, és clar, per terciar (com diuen els defenestrats taurins) amb la Policia Local s’ha de tenir un màster en malabarisme polític i un curs de diplomàcia en conflictes internacionals.

I és que si el familiar polític costa de suportar en el clan familiar, imagineu-vos els seus fills malcriats i, en aquest cas, vestits d’uniforme i responsabilitzats de la seguretat ciutadana. Els regidors de la CUP, després del ball de bastons de la Festa Major, van demanar a la regidora Sánchez que dimitís. Però el sagrat matrimoni de CiU és irrompible i el planter d’Unió no deu tenir un recanvi amb la mateixa experiència en l’àmbit bagenc. De fet, el Consell Comarcal el té tan apamat que prescindeix fins i tot de les reunions. Allà va trobar-hi la seva actual parella i hem de suposar que, en el seu niuet d’amor, ja té tota la informació respecte a l’agenda de la institució de la Muralla on, tot i el seu pesar, ja hi oneja una estelada.

Il·lustració: Jaume GubianasParticipació