​Nyaps manresans

per Antoni Daura, 20 de desembre de 2022 a les 12:20 |
No soc pas d’aquells a qui els agrada criticar a tort i a dret allò que no és del meu gust. Cal reconèixer que hi ha opinions per a tots els gustos i la gestió dels afers públics no és fàcil ni senzilla, però deixeu-me dir que ara mateix hi ha un parell de temes que no crec que es portin a terme de manera efectiva. Tenim, per una banda, la proposta de convertir en illa de vianants del primer tram del carrer d’Àngel Guimerà. L’any passat hi va haver un debat i va quedar clar que hom apostava per treure el trànsit d’aquell vial. I, per l’altra, el nou model de recollida selectiva d’escombraries.

En el primer cas és evident que el gran problema que té l’Ajuntament és desviar l’autobús que hi passa, la parada del qual és estratègicament important. No soc pas tècnic de mobilitat, però m’estranya molt que no hi hagi cap alternativa fàcil d’implementar. Precisament, la feina d’aquests tècnics és trobar-la. Si no, ja em diran de què ens serveixen? Ja sabem que costa moure els costums de la gent i, sobretot, la dels seus gestors, però… Precisament, en la darrera fira de Sant Andreu la manca de voluntat d’eliminar aquell dia el recorregut d’aquest bus (com s’havia fet temps enrere) no va permetre poder utilitzar aquest espai comercialment estratègic per portar activitat ludicocomercial al carrer. Com sempre sol passar en aquests casos, els responsables tiren pilotes fora i s’amaguen rere la dificultat administrativa i tècnica de poder implementar la reurbanització de la zona. D’acord! Ja sabem que no es poden fer les obres d’un dia per l’altre, però tallar el trànsit i acabar de pintar de vermell el terra (com s’ha fet fa poc) perquè sigui una àrea per anar només a peu, sí que és possible.


Per altra banda, la implementació d’un nou sistema de recollida d’escombraries porta força temps coent-se. Qui m’hagi llegit recordarà que personalment em vaig manifestar crític des del primer moment que aquest model (que tant avalen determinats opinadors, polítics i tècnics) sigui prou pràctic i operatiu. No hi insistiré pas; caldrà fer la valoració quan porti un temps en marxa. Econòmicament costós sí que ho és, tal com hem pogut comprovar. Si es volia gastar més diners, es podia fer millorant la neteja a peu de carrer amb més recursos tècnics i humans, no necessàriament canviant els contenidors, però deixem-ho estar…

Ara bé, fa poc que he llegit que els sindicats dels treballadors de la neteja a Manresa denuncien improvisació, presses innecessàries, manca de material adient per fer un bon servei i, literalment, que «s’ha començat la casa per la teulada» i tot es fa «amb una sabata i una espardenya». Deixant de banda que els interessos i la visió de l’empresa, l’Ajuntament i els treballadors no puguin coincidir, és obvi que la cosa no rutlla adequadament i tot plegat té molt mala pinta. Si els responsables municipals no poden reconduir la situació, malament rai!
 
Arxivat a:
OpinióParticipació