FA 25 ANYS

Es debatia sobre la impossibilitat d’avortar

El número de desembre de 1997 de la revista publicava el reportatge central d’Isabel Luna: "La llei obliga a avortar a Barcelona", que analitzava la problemàtica de les dones manresanes que volien tirar endavant un avortament.

per Jaume Puig, 15 de desembre de 2022 a les 08:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de desembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del núm. 117 de la revista "El Pou de la gallina"


A la ciutat hi havia l’assessorament i el suport del Programa d’Atenció a la Dona (PAD) i el Punt d’Informació i Atenció a la Dona (PIAD), per atendre les peticions, majoritàriament de dones d’entre 20 i 24 anys, i l’any anterior un total de 177 bagenques havien avortat a Barcelona. L’autora del reportatge parlava amb Montserrat Margarit, assistent social del PAD, i amb la psicòloga Antònia Raich, del mateix centre, i també amb Carme Serra, del servei municipal PIAD, que feia un any que funcionava. Algunes dones que havien hagut d’avortar explicaven a la revista la seva experiència, en clíniques privades autoritzades. A Catalunya n’hi havia 9, i també hi havia divuit hospitals públics acreditats, però cap a Manresa.

 

Manresa s’agermanava amb Bambylor

 
El dia 7 de novembre, l’alcalde Jordi Valls i el representant del cap de la vila senegalesa de Bambylor, Makane Mabathie, signaven el protocol d’agermanament de les dues poblacions. Vuit dies més tard, el conseller de Política Territorial, Pere Macias, inaugurava l’avinguda Francesc Macià. El dia 21, la delegació del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya al Bages-Berguedà inaugurava seu a l’edifici Catalònia. I el dia 28, Òmnium lliurava el Premi Bages de Cultura a la pedagoga manresana Montserrat Torra, al saló de sessions de l’Ajuntament, que també acollia el lliurament dels premis Lacetània.



Participació