VINS DEL BAGES

V.N.D. (vi bullit), anyada 2017

La recuperació del vi bullit al Bages és un homenatge al nostre territori i patrimoni de la nostra cultura. És per això que Oller del Mas, com a tribut, elabora un vi a través de la seva varietat principal, el picapoll blanc.

per Marc Maldonado, sommelier d’Oller del Mas, 30 de novembre de 2022 a les 11:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de novembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En el procés d’elaboració, es bull el most en un bullidor de pedra, per concentrar-lo un 50% i es transforma la fermentació espontània amb un llevat autòcton. L’envelliment es du a terme en barrica de fusta vella de roure francès de 300 litres, durant 4 anys. Posteriorment s’embotella sense filtrar ni clarificar i s’envelleix un mínim d’un any en la mateixa ampolla. La nota de tast: color castany, fruit de la reacció de Maillard dels sucres al moment de l’ebullició. Nas molt complex, notes a criança oxidativa, dolçor i fruita pansificada. Les aromes terciàries com el cacau, la garrofa i l’herba seca hi són molt presents. En boca té una entrada densa, torrada i amb una dolçor abonada per l’acidesa. És un vi naturalment dolç, cosa que significa que no ha tingut addició d’alcohol.

Preu de venda: 50 euros
També hauries de llegir
Fa 77 setmanes

​Dolç de Foc Espurnes 2021




Participació