​No sabem conduir (2)

per Pere Culell, 18 de novembre de 2022 a les 18:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de novembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
No sabem conduir. Visc i circulo molt pel tram de l'avinguda de les Bases de Manresa, entre la carretera de Santpedor i Creu Guixera. En aquest petit recorregut de 300 metres, es poden veure tota mena d'infraccions.
 

Circular per les rotondes: Circular bé per les rotondes és un món a part. Ens caldria tornar a classe per saber-hi conduir. Proposo entrar a https://infotransit.blog.gencat.cat/2019/11/13/deu-pautes-per-circular-correctament-per-les-rotondes/amp/ per repassar com s´hi ha de passar. A la rotonda de dalt de tot de la carretera de Vic, tothom circula malament; potser és massa petita. El cert és que hi ha com un acord implícit en com circular-hi malament per agafar la sortida de Berga, i funciona. Penso que si a la rotonda de la plaça de la Creu hi pintessin dos carrils (crec que hi podrien cabre), s'hi circularia molt millor. 
 
Patinets: El problema principal dels patinets és que els propietaris no tenen cap coneixement del codi de circulació. Això fa que les seves infraccions siguin molt freqüents. La més grossa que he vist ha estat un patinet venint de l'avinguda de les Bases de Manresa i envaint el carril central directament, fent frenar els conductors que ja estaven conduint per dins.
 

Clàxon: Sembla que tothom s'ha acostumat a tocar el clàxon contínuament, sobretot als vespres. Per saludar, per avisar que algú baixi del pis al carrer, per recriminar alguna maniobra (que ràpidament obté la resposta acústica de l'altre), per avisar al conductor de davant que el semàfor ja s'ha posat verd fa una dècima de segon o, senzillament, per fer soroll.
 
Semàfors: És impressionant la quantitat de cotxes que se salten els semàfors en vermell, sobretot als vespres i els divendres. En aquest trajecte entre la Lipmes i la plaça de la Creu hi ha dos semàfors. Doncs bé, és molt habitual que alguns xofers se saltin el primer semàfor que troben però, ai las, respecten el segon. Això si, n'hi ha que se salten els dos. I qui respecta el segon, aixafa el pas de vianants fins a ocupar-lo. A més, si mires l'infractor, molts et posen mala cara o t'insulten.
 
Cànnabis: Molts clients del club de cànnabis d'aquell tram de les Bases aparquen en doble fila o ocupen un gual o ocupen un túnel de circulació, i fan innombrables maniobres endavant i endarrere per deixar passar un cotxe, ara un altre.
 
Límit de velocitat: Només van a menys de 30 quan hi ha el semàfor vermell a 100 metres, fins que han de parar. Algú, excepcionalment, aconsegueix arribar al semàfor quan canvia a verd. Ni els busos ni la policia tampoc no respecten el límit de 30. 
 
Aparcament: Ja que és un tram amb dificultats per trobar-hi aparcament, molts aparquen sobre la vorera. Hi han posat algunes pilones, però això no impedeix que s'aturin on encara no n'hi ha i, si cal, les guerxen  per cabre-hi. Això sí, amb els quatre intermitents engegats.
 
És cert, però, que la majoria de xofers no fa aquestes bestieses. Ara, circulant a més de 30 per hora i, majoritàriament, pel carril del mig. Alguns passen per la dreta per avançar a tota velocitat qui circula pel mig. I així anem.
 
Arxivat a:
Opinió
També hauries de llegir
Fa 77 setmanes

​No sabem conduir




Participació