FA 25 ANYS

No quedaven places a les residències d’avis

El número de novembre de 1997 de la revista publicava el reportatge central "L’opció de viure en una residència d’avis", que visitava les residències de la tercera edat a la ciutat, que estaven atapeïdes.

per Jaume Puig, 14 de novembre de 2022 a les 11:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de novembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del núm. 116 de la revista "El Pou de la gallina"


Els centres de titularitat pública eren gestionats per la Fundació Assistencial del Bages (residències Ramona Miró i Catalunya, i la residència assistida de la Font dels Capellans) i pel que fa a centres de comunitats religioses, hi funcionaven les de les Germanetes dels Pobres i les Germanes Josefines de la Caritat. Les residències de la Sagrada Família i Montblanc eren privades, però amb la majoria de places concertades, i la Flor d’Abril, del Passeig, funcionava sense subvenció administrativa.

 

La cuina del secà parava taula

 
El dia 12 d’octubre, un esmorzar de verema a la plaça Major obria les Jornades Gastronòmiques sobre la Cuina del Secà. Cinc dies abans, uns desconeguts havien calat foc a la delegació d’Hisenda, sense afectar l’interior de les oficines. El dia 16, es presentava el segon volum de la Història Gràfica de Manresa, de Felip González i Jordi Sardans, sobre la vida cívica i social en la Transició. Dos dies més tard, el president Pujol inaugurava el curs de l’institut Lluís de Peguera, en el 70è aniversari del centre. I el dia 22, l’Ajuntament de Manresa i el de Mataró signaven un acord de col·laboració per tirar endavant la campanya Condó Star, que preveia distribuir 10.000 preservatius als locals de moda, en prevenció d’incidències de la sida.



Participació