EDITORIAL D'EL CUL DEL POU

​2022, any Shakirià

Il·lustració: Jaume Gubianas i Carles Claret
per El Pou, 11 de novembre de 2022 a les 10:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Com ha canviat el món. Mentre els organitzadors de la commemoració del pas d’Ignasi de Loiola per la ciutat cremen els darrers cartutxos organitzant una trobada interreligiosa que doni l’última oportunitat al papa Francesc per enaltir Manresa, Shakira, una artista de fama interplanetària el col·loca a la primera plana de tots els mitjans en l’estrena del videoclip de la cançó Monotonía. Un tema enregistrat a la zona underground de la carretera de Cardona i en un dels supermercats Llobet del carrer de Roger de Flor. Tot plegat, davant de l’esclat del papanatisme general en veure projectats rètols en català a Times Square com a gran triomf del provincianisme.

Tanmateix –mirem-nos-ho en positiu–, alegrem-nos del canvi de terç. Ni exercicis espirituals, ni vida contemplativa: fórmula Shakira. Retrets a l’exparella de la colombiana, el futbolista del Barça Gerard Piqué; col·laboració del referent del reggaeton Ozuna (amb cosí porto-riqueny amb residència compartida amb Rosalía a l’extraradi manresà) i una estètica cuidadíssima del fotògraf i director barceloní Jaime de Laiguana. La ciutat ha tornat a convertir-se en un bon plató de primera. Bona feina, sí senyor. Som hospitalaris, econòmics i, sobretot, tenim bones sinergies creades a la film office municipal. Que el paisatge de Manresa es vegi volgudament desenfocat, escolteu, ja seria el de menys...Participació