PROPOSTES

​Hores de vol

A l’exposició “Hores de vol” (Centre Cívic Selves i Carner), l’artista Manel Gómez presenta la seva obra més recent, elaborada durant els darrers mesos, sobretot per vacances, en el transcurs d’unes estades a Normandia, la Costra Brava, Granada i el Berguedà. Entre la quarantena de dibuixos exposats, també hi són presents Barcelona, ciutat on viu, i Manresa, on va néixer.

per Jordi Estrada, 4 de novembre de 2022 a les 10:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de novembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Calen moltes hores de vol per dibuixar i pintar com ho fa el manresà establert de fa anys a Barcelona, Manel Gómez. De jovenet, havia estat alumne d’Estanislau Vilajosana, però no ha estat fins de més gran que, després de passar per l’Escola Massana, on va cursar il·lustració i urban sketching, dedica una part del seu poc temps a una ocupació que ell considera apassionant i terapèutica. Això sí: dibuixa a diari i on sigui. Qualsevol moment i qualsevol lloc són propicis per copsar un instant i fer-ne una aquarel·la. Són unes instantànies fresques i naturals que, amb uns traços esquemàtics de retolador i unes taques de color, no solament reprodueixen una imatge visual –un poble arraïmat dalt d’un turó, una platja amb uns banyistes, l’abadia flotant de Saint Michel, la imponent façana de la catedral de Rouen, el Pedraforca emboirat, una tertúlia amb amics..., sinó l’atmosfera sensorial que implícitament amara cada una de les mirades a què l’espectador és convidat a participar, de manera que amb un desplegament de recursos tècnics reduïts però molt efectius, l’artista aconsegueix situar-nos dins el paisatge. En les aquarel·les de manel.sketch, que és com signa els dibuixos aquest artista talentós i infatigable, hi trobem la vitalitat del traç, la poètica del color i l’autenticitat de la vivència.
 

 
Arxivat a:
Cultura, art



Participació