VINS DEL BAGES

​Dolç de Foc Espurnes 2021

Segon vi de la col·lecció iniciada pel sommelier David Seijas i la família Roqueta, fruit de l’experiència adquirida treballant i reinterpretant la tècnica del vi bullit.

per Pilar García, sommelier de Las Vegas, 28 d'octubre de 2022 a les 11:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'octubre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest vi s’elaborava en temps de verema, a partir de les varietats tradicionals de la comarca. Es feia bullir el most sense fermentar, en calderes de coure. El resultat era un vi dolç i intens, més glicèric, típic dels dies de festa al Bages.

El 2016, David Seijas i Ramon Roquera van concentrar coneixements d’una recepta secreta de Mercé Torrentó, avantpassada de la família, esposa de Joan Roqueta, que cada any es feia elaborar per a ella el seu vi bullit. L’elaboració és ben complexa, ja que s’hi barregen tres tipus diferents de vins. Vi de color groc palla, ens mostra una aroma fresca de menta i cítrics, confits i orellanes, préssec i poma al forn. Entrada en boca llaminera, marcada per una acidesa fresca i viva que és complementa amb la dolçor i la densitat del vi bullit i deixa records de taronja i mandarina de bon paladar.

 
Preu de venda: 14 euros
Arxivat a:
Cultura, VINS DEL BAGES
També hauries de llegir
Fa 43 setmanes

V.N.D. (vi bullit), anyada 2017




Participació