D'AQUÍ I D'ALLÀ

Alessandro Yago: «Al Brasil la inflació està pels núvols i els productes bàsics són molt cars»

Alessandro Yago Alves. Recife (Brasil)

per Alessandro Yago Alves, 27 d'octubre de 2022 a les 12:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'octubre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Em dic Alessandro Yago Alves, tinc trenta anys i soc natural de Recife, capital de Pernambuco, un estat que es troba a la costa del Nord-est del Brasil, amb més de nou milions d’habitants. Vaig treballar durant vuit anys a l'exèrcit brasiler i, per tant, durant gran part de la meva vida he estat militar. El 2019 vaig haver de marxar de l'exèrcit, ja que els militars temporals només s'hi poden estar un màxim de vuit anys. Després de l'exèrcit vaig treballar de conductor/xofer en una empresa de televisió, on convivia directament amb els periodistes i amb els equips de reportatge. Podria definir la situació del Brasil ara mateix com a precària. La inflació està pels núvols i els productes bàsics són molt cars, cosa que fa que, en un país on sempre hi ha hagut molta desigualtat, la gent que té poc tingui encara menys. La falta de seguretat és un altre punt molt crític, és un dels principals motius que fa que la gent deixi el país per emigrar. Penso que la majoria de persones no deixarien el seu país, la seva família i els seus orígens si no fos per buscar una vida millor. 


La meva dona, que també és brasilera, va venir a Catalunya quan tenia set anys i ha viscut tota la vida aquí a Manresa. El 2018 va anar a passar un temps al Brasil i ens vam conèixer. Poc temps després ens vam casar i durant la pandèmia vam decidir venir a viure a Catalunya. Concretament a Manresa, on ella ja tenia familiars i amics. No m'agraden gens les grans ciutats, per tant Manresa em sembla perfecte per viure-hi. La ciutat està molt ben cuidada i neta, i està envoltada de naturalesa i llocs per fer senderisme. Per a mi és una "petita gran ciutat". El que m’ha sorprès més d’aquí és el menjar. Al Brasil no hi ha primer i segon plat, ens ho mengem tot junt i barrejat al mateix plat. I una cosa que destacaria és que allà mengem més en tots els àpats: l'esmorzar és tan important com el dinar i el sopar. Ah! I en comparació amb el Brasil, trobo que aquí es menja molt tard i que el menjar és bastant diferent.
 
Però hi estic molt bé i tinc pensat de quedar-me a viure aquí. I tant que sí! Tinc molt clar que només vull anar al Brasil de vacances i a veure la família. M'agrada molt viure a Catalunya, aquí les persones són educades i es té una qualitat de vida molt superior a la del meu país.
Arxivat a:
Gent, D'AQUÍ I D'ALLÀ



Participació