​No sabem conduir

per Pere Culell, 25 d'octubre de 2022 a les 09:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'octubre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
No sabem conduir. I estic segur que no és un problema de les autoescoles. No. Un cop tenim el carnet de conduir ens pensem que tenim patent de cors per fer el que vulguem. Només cal observar per ser-ne conscients. 
 

Visc i circulo molt pel tram de l’avinguda de les Bases de Manresa, entre la plaça de la Creu i Creu Guixera. En aquest petit recorregut, es poden veure tota mena d’infraccions. Cotxes i motos fent-hi curses. Bicicletes no observant els semàfors i conduint per on els sembla. Patinets per les voreres, amb dues persones i, encara, sense casc. Girs prohibits per tal d’estalviar-se alguns metres de recorregut. I ningú penalitzant aquestes perilloses maniobres.
 
I llavors, un cop se t’han tirat a sobre (ens hem tornat molt agressius), et surten la cosa que per això tenen l’assegurança. El darrer cop que vaig haver de recórrer a l’assegurança perquè un cotxe amb les rodes totalment llises es va menjar el meu cotxe correctament aparcat, l’assegurança va trigar quatre mesos a fer-se’n càrrec, ja que el cotxe que va xocar amb el meu va al·legar que un tercer cotxe l’havia forçat a desviar-se. Per tal de poder disposar del meu cotxe, vaig haver de comprometre’m a pagar jo mateix la reparació.
 

L’assegurança no et permet tirar enrere sense mirar, no conservar bé el cotxe o passar-te un cediu el pas. Tampoc t’assegura que no puguis provocar lesions a qui t’emportes per davant. L’assegurança no evita que, si tires burilles per la finestra del cotxe, puguis iniciar incendis posant en perill la vida dels bombers i el medi natural.
 
També és cert que molts senyals de trànsit es col·loquen sense gaire criteri. Com les limitacions a 30 quilòmetres per hora en avingudes de dos carrils per banda, on ni tan sols els cotxes d’autoescoles aconsegueixen fer-hi anar els seus alumnes.
Arxivat a:
Opinió



Participació