FA 25 ANYS

Institucions i voluntaris treballaven contra la pobresa

El número d’octubre de 1997 de la revista publicava el reportatge central "El Quart Món també viu a Manresa", de Lluïsa Font i Carles Claret, que abordava la situació precària en diversos àmbits ciutadans, com ara l’habitatge i les condicions dels llogaters, les dificultats dels joves o els problemes en el món de la immigració.

per Jaume Puig, 17 d'octubre de 2022 a les 10:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'octubre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del núm. 115 de la revista "El Pou de la gallina"


Les Nacions Unides havien declarat un decenni per a l’Erradicació de la Pobresa (1997-2006) i els autors parlaven de la situació amb el voluntariat de Creu Roja (Rosa de Paz), Càritas Interparroquial (Carme Garcia i Lluís Alegre) i Justícia i Pau (Miquel Ginestà, Domènec Cucurella i M. Alba Oliveras).

 

El Correfoc acabava sota pla pluja

 
El dia 1 de setembre, el Correfoc de cloenda de la Festa Major s’acabava a mig aire a causa d’un xàfec, que va caure a la meitat del recorregut. El dia 13, amb una columna de cotxes amb torxes arribava el Correllengua a la plaça de Crist Rei per reivindicar l’ús del català arreu (presidia l’acte un globus inflat amb la figura de Felip V cap per avall). El dia 19, es liberalitzava el mercat funerari, monopolitzat fins llavors per Fontal, amb l’obertura de la Funerària del Bages a la Pujada Roja. Les havaneres tornaven al parc de l’Agulla el dia 20, i el dia 27 centenars de persones responien a la crida del Centre Excursionista Montserrat i il·luminaven 75 agulles de Montserrat en el 75è aniversari de l’entitat.



Participació