ESPÒILER

El dret a l'avortament

per Emissari, 14 d'octubre de 2022 a les 12:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Per celebrar el dia d'Acció Global per un Avortament Legal i Segur, he visitat a una professional de la matèria. El seu nom és Angie Sica Riaños i té una clínica de la qual no vol fer publicitat per raons òbvies. Em rep al jardí de casa seva amb un aspirador a les mans. Sembla que la pluja ha deixat el terra ple de fulles i la Sica Riaños les aspira amb una precisió quirúrgica.
 

«Recordo perfectament l’octubre de 2021, quan el Servei Català de la Salut va anunciar que per fi la Fundació Althaia faria interrupcions voluntàries d’embaràs quirúrgiques (IVE). Amb les amigues ho vam celebrar molt fort, potser massa. Curiosament la notícia va tenir un efecte paradoxal a la meva colla, i bastantes amigues van quedar embarassades poc després. Malauradament, no per elles, van passar uns onze mesos fins que es van començar a practicar avortaments a Manresa amb l’opacitat habitual...». L’aspirador succiona un grapat de fulles humides que tapaven un gripau cepat. Aquest salta espantat, però els reflexos de l’Angie Sica són letals i l’aparell xucla l’amfibi tot fent un rotet.
 
«... No sé per què sempre havia fantasiejat que quan això passés la gent passejaria pel carrer amb por que li caigués un embrió o un fetus a sobre. Ho sé, era una ignorant, ja que això ja succeïa abans amb les tècniques farmacològiques, però mira. La qüestió, va ser anys després, quan les amigues i els amics ja tenien les criatures granadetes, que se’m va despertar l’esperit emprenedor. Com és que només es permet l’avortament fins a les 14 setmanes? I per què no fins als 15 o els 40 anys? És aleshores quan realment has tingut temps per reflexionar i veure que tot plegat ha sigut un error, que has creat un monstre i que vols fer marxa enrere».De nou, se sent el soroll de l’aparell succionant amb dificultat no un, sinó diversos gripaus. La cara de l’Angie no pot contenir la satisfacció.
 

«Si avortar és un dret, ho hauria de ser sempre. Però no, avortar un fill de 28 anys ho consideren un assassinat. T’ho pots creure? Doncs això va ser l’embrió de la meva clínica, on executem interrupcions voluntàries d’existències (IVE) a petició de mares i pares. Si busques “Mai és tard per avortar” a la deep web, ens trobaràs». L’Angie Sica Riaños just acaba l’explicació a la porta del seu jardí, extreu la bossa recol·lectora de l’aspirador i me l’entrega: «A l’orgànica, si us plau». I dona per acabada la conversa amb un «Hasta la vista, baby!»Participació