​Assemblea

per Pere Culell, 23 de setembre de 2022 a les 07:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de setembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 10 de març de 2012 es va constituir al Palau Sant Jordi de Barcelona l’Assemblea Nacional Catalana. Va néixer com una organització popular, unitària, plural i democràtica, amb l’objectiu d’aconseguir la independència de Catalunya amb la constitució d’un estat de dret, democràtic i social. Des del gener de 2012 n’era membre de ple dret. L’acte al Palau de Sant Jordi, amb unes 7.000 persones presents, va ser espectacular, ple de somriures i complicitats. Naixia un nou instrument transversal per tal d’avançar en el camí de la nostra llibertat.
 

Hi vaig durar cinc anys i em vaig donar de baixa durant la presidència de Jordi Sánchez. No m’hi sentia còmode ni representat. I seguint l’evolució presidencial, ara mateix amb Dolors Feliu, menys que mai. El Manifest de convocatòria a la Diada també em va fer desdir de manifestar-m’hi. S’hi pot llegir: «S’ha acabat esperar res dels partits, només el poble i la societat civil organitzada podran assolir la independència». Justament crec, a l’inrevés, que la independència només pot venir de la mà de la força de tots els actors, el poble i també els partits, col·legis professionals, moviments socials i de base. A més, el discurs a l’acte final de la manifestació del proppassat 11 de setembre de Feliu convidava curiosament a fer un nou partit: el bo, el dels veritables patriotes. Tot són opinions, però el possible nou partit només servirà, com Primàries, per dividir més el vot sobiranista. A més, als estatuts figura clarament que l’Assemblea no es pot constituir en partit polític.
 
Per arrodonir-ho, a la reunió convocada per Presidència amb AMI i Òmnium, Feliu es va despenjar exigint la independència exprés, cosa que no va fer el MHP Torra mentre va ser President de la Generalitat. I a més, ni l’AMI ni Òmnium ni cap partit sobiranista ho avalen. En fi, que crec que durant els darrers cinc anys s’ha malbaratat una bona eina com era l’assemblea creada fa més de deu anys. Per nosaltres farem.
Arxivat a:
Opinió



Participació