CRÒNICA

Antoni Ferrer, un pintor amb ànima

A iniciativa de Jaume Fornells, l’Escola d’ART Guimerà (fins al 31 d’agost, de les 17 a les 20 h) ha aplegat en una exposició retrospectiva del pintor Antoni Ferrer i Carné una trentena d’obres pertanyents a col·leccions privades.

per Jordi Estrada, 25 d'agost de 2022 a les 11:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'agost de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Col·lecció Jaume Fornells

 

Per primera vegada des de la mort del pintor, esdevinguda l’any 2009 a l’edat de 51 anys, s’ha pogut veure una antològica del pintor hiperrealista manresà, complementada amb la projecció d’unes filmacions realitzades al seu estudi, en què se’l veu creant i conversant davant la càmera, en un document testimonial únic.

En els seus retrats no solament copsa i mostra el físic i l’ànima del model, sinó que expressa la profunditat de la mirada de l’artista, de tal manera que en la representació de la figura humana hi és també present el neguit i la palpitació del dibuixant i el pintor. Cada quadre reflecteix la passió i el talent d’algú que va viure la pintura i la vida en plentitud, lliure de convencionalismes i aliè a les modes artístiques imperants.


Durant els anys 80 i 90 Antoni Ferrer va presentar nombroses exposicions individuals: a Manresa, Barcelona, Madrid i també Mallorca, on va viure una llarga temporada. També va participar en algunes exposicions col·lectives a les galeries Chelsea i al Revés de Manresa.

Creador infatigable, Ferrer és autor d’una obra prolífica i molt escampada. Venia a particulars, feia quadres per encàrrec, deixava obres en galeries d’art i, quan escassejaven els diners, pagava amb el seu art.

Just abans de morir, Ferrer es preparava per exposar a Nova York. De ben segur que, d’haver-ho pogut fer, avui trobaríem una pintura seva a casa d’algun escriptor de Brooklyn, un exrocker d’East Village o una actriu de Broadway.
 
 

 
Arxivat a:
Cultura, pintura



Participació