Una nefasta segona part condueix l’Assignia a la segona derrota

per Alex Alegre, 7 d'octubre de 2012 a les 16:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
BÀSQUET ACB. En un Nou Congost amb més seients buits de l’esperat, l’Assignia Manresa ha caigut derrotat per 64-80 davant l’Herbalife Gran Canaria. Amb aquesta derrota el conjunt manresà segueix sense conèixer la victòria, i haurà d’afrontar un calendari molt perillós: FIATC Joventut I Blancos de Rueda Valladolid, rivals directes per a la permanència.Estadístiques del partit
Resultats i classificació

Els homes de Jaume Ponsarnau han sortit ficats en el partit, aprofitant en el primer període les faltes comeses pels canaris per anotar fins a deu tirs lliures. Els primers deu minuts han estat marcats per la igualtat, i on els locals han assolit la màxima avantatge (23-18) al final del període, aprofitant una antiesportiva de Prestes.

En el segon quart s’ha vist el millor joc dels manresans aquesta temporada, anotant 25 punts de la mà de Ramsdell (9, amb dos triples) i DeVries (8, amb dos triples). Els locals es mostraven encertats en atac, mostrant una gran fluïdesa en el joc. Els canaris, per la seva banda, no trobaven la manera de superar la forta defensa manresana. Al descans s’arribava amb un il·lusionant 48-32 pels homes de Jaume Ponsarnau, per alegria d’uns aficionats que entonaven crits a favor de la independència al minut 17:14 de joc.

Troy DeVries llança de tres puntejat per Brad Newley. Foto: Manel Mas

Però si a la primera part s’han vist els millors moments de l’Assignia, a la represa s’ha vist l’altre cara de la moneda: un equip sense idees en atac, totalment desconnectat en defensa i incapaç de sobreposar-se a les adversitats. Tot això ho ha aprofitat el Gran Canaria, que en un tercer quart molt seriós, ha afinat la seva punteria per anotar fins a 28 punts, liderats pel trio format per Newley, Toolson i Nelson. Els grocs han augmentat la seva intensitat defensiva, produint un curtcircuit en l’atac manresà. Al final del quart els manresans es trobaven, de sobte, dos punts per sota: 58-60.

El col·lapse manresà ha seguit en els últims deu minuts, amb un equip que ha trobat a faltar més que mai l’ordre i la direcció de joc de Javi Rodriguez. Quan semblava que les coses no podien anar a pitjor, els manresans han demostrat que si: tant sols sis punts anotats en tot el quart. Els canaris, per contra, han seguit en la seva dinàmica positiva de joc, traient suc de les debilitats defensives dels manresans per anotar tan en estàtic com en contraatac, aprofitant les nombroses pilotes perdudes dels locals. Els visitants s’han agradat en els últims minuts, davant la impotència dels jugadors manresans, incapaços de canviar el signe del partit.

Amb aquesta derrota l’Assignia segueix sense conèixer la victòria, i haurà d’afrontar un calendari molt perillós: la propera jornada visita el camp del FIATC Joventut, i en la següent rep a casa al Blancos de Rueda Valladolid, un rival directe per a la permanència.

Charles Ramsdell penetra a cistella en un Nou Congost més buit de l'habitual. Foto: Manel Mas