FA 25 ANYS

Les entitats esportives perdien les figures

El número d’estiu de 1997 de la revista publicava el reportatge central "Les figures se’n van", del periodista Jordi Finestres, que analitzava el panorama de les entitats esportives de la ciutat.

per Jaume Puig, 25 de juliol de 2022 a les 10:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del número 113 de la revista "El Pou de la gallina"


La natació i el waterpolo competien amb el bàsquet i el futbol en popularitat i importància, però Manel Estiarte havia deixat el CN Manresa per marxar al Barcelona. Pel que fa al bàsquet, el TDK havia guanyat la Copa del Rei l’any anterior, però el Joan Peñarroya deixava el club per anar-se’n a Lleó, en l’inici del mandant presidencial de Valentí Junyent. Un altre tema que abordava el reportatge era la proliferació d’entitats –una vuitantena– i  la duplicació de clubs d’un mateix àmbit. L’apartat d’informació es completava amb un reportatge sobre la liberalització del mercat funerari, que trencava el monopoli de Fontal.


 

El grup Comediants celebraven els 25 anys al Conservatori

 
El dia 28 de juny, el teatre Conservatori acollia dues representacions de l’Anthologia, de Comediants, muntatge recopilatori dels 25 anys del grup. El dia 9 de juny, el manresà David Bonet era nomenat subdelegat del govern espanyol a la província de Barcelona, en el marc de la desaparició dels governadors civils. El dia 14, la saga de farmacèutics Esteve commemorava els 210 anys de dedicació a la professió amb una ballada de sardanes a la Plana de l’Om. I el dia 21, el corredor de l’equip italià Polti, l’ucraïnès Serguei Outshakov, guanyava l’etapa manresana de la Volta a Catalunya.



Participació