PROPOSTES

Les propostes culturals de juliol-agost 2022

La selecció de propostes artístiques, teatrals i musicals per gaudir d'aquest estiu a Manresa.

per Maria Camp, Joan Morros i Marc Vilanova, 11 de juliol de 2022 a les 11:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

TEATRE

‘Per fi sol!’ arriba al Kursaal

Joan Morros

La programació de la Festa Major portarà al Kursaal el monòleg Per fi sol!, interpretat per Carles Sans, sota la direcció de José Corbacho. El Carles ha format part durant 40 anys del Tricicle, grup que s'ha especialitzat en el teatre de gest i per tant sense obrir la boca. A Per fi sol!, al llarg de 90 minuts, explica la seva vida i moltes anècdotes viscudes amb el popular trio. Des dels primers anuncis de televisió en blanc i negre fins a l'internat en una escola de capellans, el temps de la mili, els primers estudis de Dret, les primeres classes de teatre de l'escola El Timbal, les primeres actuacions al Teatre Llantiol... i tot el que va viure amb Tricicle. Un divertit espectacle per passar una bona estona, el diumenge 28 d'agost al Kursaal.

 

ART

Camins, aigua i boscatges

Maria Camp

Aquest estiu tenim l'oportunitat de transitar pels camins artístics que ens proposen dues exposicions al Casino. D'una banda, podrem resseguir els Camins d'aigua de l'artista Yolanda Urango, guardonada amb el Premi Lacetània a la Trajectòria Artístca 2021, atorgat pel Cercle Artístic de Manresa. Urango ens ofereix una passejada per tot un seguit d'obres, majoritàriament de nova creació, amb els paisatges d'aigua com a protagonistes: marines, aiguamolls, neu... Aquarel·les a les quals, en algunes ocasions ha afegit carbonet líquid o en pols per investigar les possibilitats d'afegir aquest material a la combinació d'aigua i pigment i buscar noves textures. Es pot visitar fins al 24 de juliol. I d'altra banda, a partir de final d'agost i fins mitjan d'octubre, podrem endinsar-nos en els boscatges i camins d'un dels pintors paisatgistes més ben considerats de l'art català: Josep Masriera (Barcelona, 1841-1912). Una exposició monogràfica, la primera que se li dedica, que ens permetrà gaudir d'obres que fins ara no han estat mostrades en públic i en les quals es fa evident el traç refinat i sensible, la minuciositat en els detalls i la riquesa tonal en la representació d'entorns naturals en la tècnica de pintura a l'oli.
 
 

MÚSICA

Un llarg camí per recórrer 

Marc Vilanova

Aquest mes val la pena tornar a esmentar el cicle de música a l'exterior de la torre Lluvià, Voilà a la Lluvià!, que de juny a setembre porta a aquest magnífic espai destacades propostes musicals, a part de l'oportunitat de gaudir del patrimoni i la gastronomia. Aquest mes volem destacar el tribut a Beatles amb Rubber Soul, l'audició anual dels alumnes de Manresa Teatre Musical i el tribut a La Oreja de Van Gogh amb Son de Rosas. Per altra banda, és d'obligatòria menció l'inici dins del programa general d'actes de Manresa 2022, encara que donant continuïtat a la proposta que ja es feia en temporades anteriors, del cicle Sons de Camí, que ens portarà la música als espais més ignasians de la nostra ciutat. Artistes com Joana Serrat, Carles Cases o Noa portaran les seves particulars sonoritats a la basílica de la Seu, al claustre del Museu o a la Sala Gòtica de l'hospital de Sant Andreu, entre d'altres. Accediu a sonsdecami.cat per a tota la informació.

 Participació